VALGVAKE PÅ ROKKEN STUDENTHUS: Her har lokalpolitikere samlet seg for å følge med kveldens valgresultater sammen.

Høyre størst i første prognose:
- Helt fantastisk gøy

Høyre er landets største parti ifølge NRKs første prognoser. Hvis resultatet står seg er det første gang på over 100 år at Arbeiderpartiet ikke er størst i et valg.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Stemningen på Rokken var til å ta og føle på da de første resultatene fra årets valg tikket inn. Det var FrP og Høyre som kunne juble høyest.

Klart borgerlig flertall

Ved de første prognosene er det borgerlig side som går mest opp sammenliknet med kommune- og fylkestingsvalget i 2019. Høyre går opp 5,1 prosent, og FrP opp 3,1 prosent.

Fjerdekandidat Peter Bjørneset ved Volda høyre er godt fornøyd med de nasjonale prognosene.

HØY PULS: Fjerdekandidat ved Volda Høyre, Peter Bjørneset, er spent på resten av resultatene.

- Det er helt fantastisk gøy. Hvis det virkelig er slik at en av fire har stemt Høyre ved dette valget er det over all forventning.

Slik resultatet ser ut ved første prognose er sjansen stor for at han selv blir valgt inn i kommunestyret i Volda. At Høyre ved første prognose kun har 13 prosent av stemmene i Volda tar han imidlertid med knusende ro.

- Nå er det bare cirka halvparten av stemmene som er talt opp, og mye kan fortsatt skje. På grunn av personstemmer er det heller ikke sikkert at jeg havner i kommunestyret. Jeg tar ingenting for gitt, men er forsiktig optimist.

Klokken 21:26 var 58,4 prosent av stemmene for Volda kommune talt opp. 

Powered by Labrador CMS