');
TRENING: Trener Ole Per Kragset deler ut instruksjoner til spillerne.
TRENING: Trener Ole Per Kragset deler ut instruksjoner til spillerne.

Hvis vi skal tro på det selv, så må vi tørre å si det

Den kommende sesongen blir avgjørende for hvorvidt Volda Kvinner Senior A blir værende i divisjonen eller ikke. Fra og med neste sesong vil 2.divisjon bli redusert fra 80 lag til 28 lag.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: 2022-sesongen vil være et overgangsår og fra 2023 blir 2.divisjon redusert til 28 lag fordelt på 2 avdelinger. Den nye modellen ble vedtatt med 422 stemmer mot 62 stemmer. Vedtaket kom etter at NFF nedsatte et utvalg på tinget som skulle utrede en mulig ny seriestruktur.

Overgangen vil føre til at to av åtte avdelingsvinnere til rykke opp til 1.divisjon etter kvalifiseringsspill. To lag vil rykke ned fra 1.divisjon og ingen lag vil rykke opp fra 3.divisjon.

Offensive før sesongstart

For Volda Kvinner Senior A sin del betyr dette at de må være én av de fem beste fra sin avdeling for å ikke rykke ned til 3.divisjonen.

Kaptein Signe Vinjevoll har tro på at laget skal holde seg i 2.divisjon og sier det handler om å "gønne" på i sesongoppkjørigen.

– Det er mye tøffere kamp om plassene, men målet er i hvert fall å være blant de 4 beste lagene, sier hun.

Også hovedtrener Ole Per Kragset er klar på hva målsettingen er og at det handler om å tørre.

– Vi er nødt til å tørre å si det, hvis ikke har vi ikke troa på det selv

Han forteller at Volda har hentet inn flere forsterkninger til den kommende sesongen. De nye forsterkninger vil bidra med offensiv styrke.

– Det vi slet mest med i fjor var å score mål, men vi var rimelig gode defensivt

Tro på å kunne bidra

Foto: Kristoffer Klepp Moe
Foto: Kristoffer Klepp Moe

Blant annet har de hentet inn tre midtbanespillere, to kantspillere og én defensiv spiller. En av de nye tilskuddene til stallen er den offensiv midtbanespilleren Malin Eikens Tjellaug. Hun gikk fra Stryn til Volda tidligere i år og har flere aldersbestemte landslagssamlinger i baklomma. Den unge Stryn-jenta er sikker på at hun kan hjelpe laget og bidra med mange målpoeng.

Hvis vi spiller 20 kamper, så håper jeg på syv mål og kanskje dobbelt så mange assist, gliser Tjellaug.

Ung tropp

Volda Kvinner Senior har en relativt ung tropp hvor kun et fåtall av spillerne er over 20 år. Kapten Vinjevoll tror at uansett alder, så vil de unge spillerne styrke laget og hjelpe dem til å kapre en av de øverste plassene i avdelingen.

Hovedtrener Kragset er klar på fordelene ved å ha en ung tropp.

– Fordelene er jo stort pågangsmot og at de vil mye og tørr å trykke til. Likevel mangler flere erfaring i 2. divisjon, men etter å få spilt treningskampene så vil de tilegne seg erfaring som gjør dem klare til sesongen.