FULLT HUS: Voldingene tok turen til Ørstahallen, hvor de dominerte både på banen og tribunen.

I 2003 startet en uvirkelig drøm – 19 år senere gikk den i oppfyllelse

Volda Handball fillerista Levanger Håndballklubb 36–22 etter alle kunstens regler. Nå er de den første håndballklubben fra Sunnmøre i Eliteserien.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA/ØRSTA: Konfettikanone var ladet og alt var klart for en historisk aften. Levanger sto klar med kjeppene, de er nemlig kun én av tre klubber som har klart å stjele poeng fra den vordende giganten. Og jammen ble det skivebom.

– Det er helt surrealistisk at det er sant. Jeg vet ikke om jeg klarer å ta det inn enda, vi har jobba for det her kjempelenge, svarer en tydelig berørt Kine Kvalsund, Voldas kaptein.

UTROLIG: Kine Kvalsund synes det er helt uvirkelig at de rykker opp, men sier at selve festen blir først på søndag.

Folkefest

Ørstahallen var for anledningen tatt over av 500 gale voldinger, grunnet Volda Grand Prix i deres egne storstue. Hæla sto tvers igjennom taket fra start til slutt og ledestjernen påpeker hvor viktig det var.

– Det betyr helt vanvittig mye og det er helt fantastisk å spille her. Om vi er i Ørsta eller Volda, så er publikummet vårt. De lager alltid god stemning og hjelper oss masse.

Hele Volda hadde rett og slett bestemt seg i dag og det var igrunn aldri noen tvil. Én av mesterhjernene bak Voldas omveltning forteller at han føler seg litt tom innvendig og trekker frem innsatsen deres gjennom hele sesongen.

– Helt uvirkelig å få det til i dag. Vi har jobbet så mye over de siste årene. Og egentlig fra minutt seks så alle hvor den kampen her var på veg. Det er ikke i dag vi rykker opp, det er på grunn av hva vi har gjort over alle de 19 kampene, svarer en ordknapp Halldór Stefan Haraldsson.

STOLT: Halldór Stefan Haraldsson forteller han er veldig stolt over hva hele klubben har fått til

Klubben er ubeseiret siden januar i fjor mye takket være et strålende forsvar og én nederlandsk keeper som tilsynelatende alltid står dit ballen er på veg. Denne kampen var intet unntak, hun reddet omlag 40% av skuddene hun fikk mot seg og ble kåret til banens beste

– Jeg er veldig fornøyd med kveldens prestasjon, særlig første omgang. Vi alle visste at vi kunne gjøre det, men nå skjedde det. Feiringen venter til søndag ettersom det er igjen én kamp til og da er vi på hjemme, hjemmebane. Men det blir litt feiring i dag også, forsikrer Hanta Hamel.

UOVERVINNELIG: Til tross for en ordentlig nesestyver var Hamel i det umulige hjørnet med en redningsprosent på 40%.

Massivt samarbeid

– Jeg tror jeg har gråtet fra meg nå, jeg klarer nesten ikke å tro på det. Lille vi, lille Volda har klart å rykke opp til elitserien. Jeg har vært med på det prosjektet her i seks sesonger og klubben har jobba for det i en årrekke før det. At vi kan stå her samla nå å si at vi klarte det, jeg får frysninger, jeg er så stolt av oss alle, deler Marte Nornes.

Et frø ble sådd av Arild Bakke tilbake i 2003, da var de en liten breddeklubb i 3. divisjon. Herfra har de bygd stein på stein raskere enn Lucky Luke er på avtrekkeren. Spol frem 18 år, så har de vunnet utrolige 16 av 19 kamper denne sesongen og skal spille i eliteserien neste sesong. Spilleren som har slått tilbake fra store skadeplager understreker at dette er alles fortjeneste.

LANG REISE: Marte Nornes (i midten) legger ikke skjul på at vegen til det øverste nivået har vært lang, men at det føles utrolig digg i dag er det ingen tvil om.

– Det ligger utrolig mye arbeid bak det vi har klart. Fra oss på banen, Halldór, styret, de frivillige, Froskeberget, entusiastene. Vi står samlet her i dag som en hel klubb. Det er en utrolig håndballglede her i Volda, konstaterer Nornes.

Håndballklubben er fremdeles gjennomsyret av systematikk og grundighet. De tar alltid en kamp av gangen, derfor er fokuset allerede rettet mot søndagens parademarsj mot Charlottenlund SK. Seriemesterne oppfordrer alle til å ta turen til Volda Campus arena for en heidundranes fest.

KJENT STIL: Kine Kvalsund var en av fire som scoret fem mål i aften, toppscoreren ble Ingrid Jamtli Rye med åtte nettkjenninger. Trykk på bildet for å lese alt om kveldens historiske kamp!
Powered by Labrador CMS