OM Å VÆRE BEST: Daglig leder av Intersport Ørsta-Torg, Kenneth Nydahl, føler seg ikke truet av Alti utbyggingen.

– Ikke bekymret for konkurranse fra kjøpesenteret

Ørsta kommune har sagt ja til storstilt utbygging av kjøpesenteret Alti Ørsta. Butikkeiere utenfor senteret, er både positive og negative til ekspansjonen.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Prosjektet om utbyggingen av Alti Ørsta har pågått i flere år. For noen uker siden gikk reguleringsplanen endelig gjennom i kommunen. Kenneth Nydahl, daglig leder av Intersport Ørsta-Torg, er svært positiv til de fremtidige planene.

– Nå vil senteret bevege seg nærmere oss og andre butikker som ligger i gågaten. Det at senteret blir større, gjør at Ørsta blir et mer attraktivt handelssted, mener Nydahl.

Planen til Alti er å utvide kjøpesenteret med flere butikker, i tillegg til å ha større fokus på mat- og servicetilbud. Det skal også bygges nye leiligheter, forretningslokaler og parkeringsplasser i sentrum. Omkring to milliarder kroner investeres i det store prosjektet.

Med spørsmål om handelsfremtiden for butikkene i gågaten, er ikke Nydahl bekymret. Folk vil oppsøke butikkene så lenge de holder seg attraktive, hevder han.

– Det viktigste er å være dyktigst, og det streber vi etter hver dag. Det må eventuelt nye butikker også gjøre, mener Nydahl.

NYTT OG MODERNE: Slik er det antatt at kjøpesenteret skal se ut når det står ferdig.
MED UTSIKT: Senteret utvides blant annet med nye parkeringsplasser og takleiligheter.

Skeptisk

Ikke alle er like overbevist om at endringen i sentrum er positiv for butikkene utenfor kjøpesenteret. Daglig leder av Daniel Asiabutikk, Taher Tamimi, mener at det allerede er for lite folk som handler i gågaten. Han mener fokuset heller bør være å bringe tilbake liv i gågatens butikker.

ROLIG: Det er ikke mange folk å se i gågaten.

– Det er dødt i gågaten fordi kundene bare handler på Alti. Slik var det ikke før. Vi trenger hjelp fra folket i Ørsta og Volda, sier Tamimi.

Tamimi peker på at det er flere butikker i gågaten for familier og barn, noe folk lett kan glemme med kjøpesenteret i nærheten. Likevel forstår Tamimi at sentrumsatsingen også kan bringe noe bra.

– Jeg tror det blir mer liv i Ørsta sentrum, sier Tamimi med et forsiktig smil.

Fornyelse trengs

Else Andersen, utviklingsdirektør i Alti forvaltning, forstår hvorfor butikker i gågaten kan bekymre seg for utvidelsen. Med en visjon om å være en positiv og aktiv aktør i lokalsamfunn, ønsker Alti AS å gripe inn uten at det forstyrrer for mye eksisterende aktivitet.

FORANDRING FRYDER: Utviklingsdirektør i Alti, Else Andersen, er klar for Ørsta-satsing.

– "Men det er ingen omelett uten knuste egg», sier Andersen.

Alti skal prøve å følge med i tiden, men også gjøre slik at handel i Ørsta kan florere, og at den ivaretar flyten senteret har i dag, påpeker Andersen.

Alti har 38 kjøpesentre rundt om i hele Norge, mange av dem ligger midt i sentrum av byen eller kommunen. For å løse problematikken om handel på sentrene versus gågatene, har et samarbeid med bruk av gavekort, felles kampanjer og aktiviterer fungert godt andre steder.

Med spørsmål om hvorfor denne utvidelsen trengs, argumenterer Andersen med at fornyelse og utvikling er viktig for å holde posisjon.

– Den som ikke endrer noen ting, vil sakte men sikkert gå litt bakover, mener Andersen.

Hva kan folk forvente av denne sentrumsatsingen?

– For de som er i markedet til å bo lokalt og er interessert i det, så er det et veldig flott boligprosjekt. Når det gjelder kjøpesenteret, går det på å skape gode handelsopplevelser og en hyggelig arena der folk kan møtes, avslutter Andersen.

Powered by Labrador CMS