Datter Kathinka Bholen Walseth (8) og far Erlend Walseth (42) har tatt turen til badestranda på Sæbø, favorittstedet deres i hjembygda.
Datter Kathinka Bholen Walseth (8) og far Erlend Walseth (42) har tatt turen til badestranda på Sæbø, favorittstedet deres i hjembygda.

– Ikke perfekt, men nesten perfekt bygd

Det beste Erlend Walseth (42) visste som student var å sette seg på bussen mot Bergen og vekk fra hjembygda Sæbø. Lite gjør han i dag lykkeligere enn livet mellom fjellene.

Publisert Sist oppdatert

SÆBØ: – Jeg hadde som ung aldri vurdert å melde meg inn i en filmklubb eller være en som holder på med det. Jeg var nok sikkert litt for sjenert og litt for bygdegutt til å tenke at jeg skulle opp og frem.

Det sier en lattermild Erlend Walseth (42) som tenker tilbake på oppveksten i den vesle bygda si innerst i Hjørundfjorden. På tross av størrelsen på hjemstedet har lite satt grenser for engasjementet han har fått for bygda si siden den gang.

– Skulle aldri tilbake

De siste ti årene har Walseth jobbet med frivillighet i mange ledd. De synligste sporene kan en finne på det renoverte Sæbø Dampekspedisjon, trebygget som troner bygdesentrumet på Sæbø med nymalte, røde og gule bokstaver.

Stort engasjement har Walseth også hatt for Hjørundfjord filmteater, som under Bergen Internasjonale Filmfestival i 2019 ble kåret til den gjeve prisen av å være Årest filmklubb.

Walseth, som selv en gang var student i Bergen, legger ikke skjul på at mye har forandra seg fra den gangen da studiebyen Bergen var tilfluktstedet fra bygda, og ikke omvendt.

– Da jeg flytta der i fra da jeg var 18 år, så tenkte jeg: Jeg skal aldri komme tilbake igjen.

Hva som fikk Erlend til å å se Sæbø i et nytt lys, og resten av første episode av Bygda Mi kan du høre her:


Powered by Labrador CMS