FARGERIK SKÅL: Jonatan Kristensen, Håvard Rønstad og Ammy Bolme analyserer kondomene i bollen.

- Ikke så god til å tenke på konsekvensene

Tirsdag 13. feburar er det tid for å kaste kondomer i lufta for å feire den internasjonale kondomdagen. Samtidig har forekomsten av kjønnssykdommer aldri vært høyere blant unge.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Studentene Jonatan Kristensen og Håvard Rønstad nekter ikke for at kondom er viktig, men er enig i at bruken bør økes blant nordmenn.

- Vi var mye flinkere til å bruke kondom før, men nå er vi begge i forhold og føler vi ikke trenger det, forklarer studentene Jonatan Kristensen og Håvard Rønstad.

IKKE TABU: Jonatan og Håvard mener kondom er normalisert i samfunnet.

Videre forteller Jonatan at han alltid pleide å ta med en kondom i lomma før han skulle ut på byen.

- Det var ikke tabu hos oss gutta, og vi fikk god informasjon om kondombruk på barne- og ungdomsskolen, sier Jonatan videre.


Likevel viser det seg at nordmenn er dårligst på å bruke kondom på verdensbasis, og aldri før har forekomsten av kjønnssykdommene gonoré og klamydia vært høyere i følge Folkehelseinstituttet. Hvorfor tror dere det?

HØRER PÅ STUDENTENE: Ammy Bolme forteller at Studentparlamentet legger til rette for gratis kondomer ved Høgskulen i Volda.

- Man tenker kanskje ikke at det kan skje med deg, og man er gjerne ikke så god til å tenke på konsekvensene.

Leder ved studentparlamentet ved Høgskulen i Volda, Ammy Bolme, mener kondomdagen fungerer som en påminnelse om viktigheten av seksuell helse, sikkerhet og forebygging av seksuelt overførbare infeksjoner. Utenfor kontoret deres står det alltid en skål med kondomer studentene kan forsyne seg med.

- Ved å gjøre kondomer lett tilgjengelig, gjør det også at det blir mer normalisert, mener Ammy.

Powered by Labrador CMS