LEK OG MORRO: Det var god stemning blant guttene på trening torsdag ettermiddag.

Internasjonalt spillermarked

Fjorårets opprykk til Obos-ligaen har resultert i en del spillere både inn og ut av A-lagsstallen til Hødd. Før sesongstart i år har klubben på Sunnmøre hentet inn en rekke nye spillere, både nasjonalt og internasjonalt.

Publisert

HØDDVOLL: Med snaue tre uker til seriestart, har Hødd sikret seg de siste spillerene til årets sesong. Nå venter noen intensive uker med treningskamper, før seriestart 10.april.

Svenskt ungtalent

Den svenske unggutten Rasmus Bonde (20), er blant spillerne som er hentet inn til Hødd før sesongen braker løs. Bonde har kontrakt med svenske AIK, men har de to siste årene vært på utlån til de svenske klubbene Vasalunds og Sandvikens IF, som spiller på tredje høyeste nivå i Sverige, Ettan. Overgangen til Hødd er et viktig steg opp for han.

FRA SVENSK HOVEDSTAD TIL SUNNMØRSK BY: Rasmus Bonde (20) er født og oppvokst i Stockholm, og synes Ulsteinvik er veldig lite i forhold.

—Det var helt okei å spille i Ettan forrige sesong, men det er bedre nivå her. Det er et viktig steg for meg, i riktig retning, sier Bonde.

Etter et kortere treningsopphold på Høddvoll, før treningsleir i Spania, var det klart at unggutten skulle til den nyopprykkede klubben på Sunnmøre. Hovedtrener Joakim Dragsten beskriver det som svært attraktivt for svensken, da han vil få muligheten til å utvikle seg på et høyere nivå enn tidligere.

—Han var med og spilte kamp mot KBK under treningsoppholdet før vi dro til Spania, og fikk et førsteinntrykk av laget og klubben. Så ble han med til Spania, og trivdes godt i gruppa. Gutta tok han godt i mot, sier han.

I tillegg til å være signert i en av de største klubbene i Sverige, har Bonde fått spille et par kamper med flagget på brystet.

— Det er den beste følelsen som finnes, forteller svensken.

Vanskelig spillermarked

Hovedtrener Dragsten beskriver spillermarkedet i Obos-ligaen som svært vanskelig.

STORFORNØYD: Hovedtrener Joakim Dragsten er storfornøyd med fjorårets opprykk, og ser fram til årets sesong.

—Vi leter alltid lokalt først, for å se om det er noen her som er gode nok. Etter det leter vi regionalt, så nasjonalt og i år også internasjonalt, forteller han.

Likevel trengte han ikke lete lenger enn hos Söta Bror for å finne aktuelle spillere. Dragsten nevner at den svenske fotballkulturen har mange likhetstrekk med den norske, og det er derfor naturlig å ta en titt over landegrensa for å hente inn friske bein.

—Vi har gode erfaringer med å lete i Sverige, da kulturen der er ganske gjenkjennbar, sier han.

Bonde kommer fra et av de største fotball-akademiene i Sverige, AIK, som fostrer opp gode spillere hvert år. Da venstrebacken fra fjorårets sesong, Eirik Franke Saunes, ble signert av Bryne, måtte de begynne jakten på en ny bakspiller.

—Det er ikke så lett å finne en venstrebeint back. Rasmus har en veldig bra venstrefot, han skyter hardt og har gode innlegg. I tillegg har han litt fart i kroppen, så han kan drible og utfordre, skape litt trøbbel. Jeg tror det blir bra, sier han med et lurt smil.

Dragsten nevner også at språk er en viktig faktor når de leter internasjonalt etter nye spillere. Forrige uke ble det klart at den portugisiske midtstopperen, Bernardo Gil Coutinho Morgado, var klar for klubben. Han har spilt tre år i Ettan, svensk 1. divisjon, og har lært seg svensk.

— Selv sier han at han forstår cirka 70 prosent av alt som blir sagt på norsk, og det er akkurat nok til at vi slipper å bruke lang tid på å oversette og sånn. Det er fint med litt nye impulser, humrer treneren.

Nærmer seg sesongstart

GODT MILJØ: Den svenske unggutten har blitt tatt godt imot av Sunnmøre-klubben.

10.april braker sesongen løs med hjemmekamp på Høddvoll mot Raufoss, og laget gjør de siste forberedelsene.

— Nå er det bare 3 uker til første tellende kamp. Vi merker det litt i gruppa, at det er litt spissere konkurranse, om spilletid og sånt, sier Dragsten.

Forrige fredag spilte de treningskamp mot Sogndal. Kampen endte 2-0 etter tre omganger på 45 minutter. Med uavgjort inn i siste omgang, avgjorde Hødd kampen med to mål.

Tirsdag 21.03. var det duket for kamp mot Molde på Aker Stadion. Hødd vant 1-0 mot fjorårets vinner av Eliteserien, etter scoring av Rasmus Bonde.

På søndag braker det løs med ny treningskamp på Høddvoll, mot Brattvåg IL.

Powered by Labrador CMS