I FULL SVING: Tredjeklassingene i gang med siste innspurt.
I FULL SVING: Tredjeklassingene i gang med siste innspurt.

Inviterer til konsert

Tredjeklassingene ved musikklinjen ved Volda videregåande skule skal spille en konsert som de har produsert helt selv.

Publisert

VOLDA: Radio Volda møtte elevene på en av de siste lydprøvene deres før konserten.

– Nå holder vi på med lydprøve og sjekker at alt fungerer som det skal, at lyden er på topp, og at alle har øvd inn det de skal, sier tredjeklassing Kristiane Vartdal Vågen.

Talentfulle

De 25 talentfulle tredjeklassingene er klare for å gi publikum et spektakulert show. Naturligvis må man terpe mye den siste tiden for at det skal bli perfekt.

– De kan forvente et show fylt av mye forskjellig. De får høre høyt nivå av musikalsk talent. Og det blir god stemning, sier Vågen.

På eget initiativ

Elevene har ikke bare stått på scenen under dette prosjektet. Konserten har de også organisert helt selv. Dette innebærer blant annet å være produksjonsledere, styre teknikken og drive PR.

– Vi har faget som heter produksjon og ledelse, der vi lærer akkurat det å sette opp konsert, men nå er det første gang vi setter opp helt alene uten lærere. I alle fall med så lite innblanding som mulig, så det har vært spennende. Jeg tror vi ligger ganske godt i rute. Det har gått bedre enn forventet, i hvert fall for min del, sier tredjeklassing Paula Lewe.

Variert repertoar

Sangene har elevene også fått bestemme. Noen av artistene som står på repertoaret er Michael Jackson, Susanne Sundfør, Adele og deLillos.

Konsertinntektene skal gå til Oslo-tur for klassen, der de håper å få se noen musikaler.

Konserten avholdes 17. mars kl. 1900 i Festsalen på skolen.

"Break a leg"