LOOK-ALIKES: Diana Moldskred (t.v) har ofte fått høre at hun ligner Lilli Bendriss (t.h)

— Jeg er ikke Lilli, jeg er Dilli

Denne uken har Nærnett etterlyst folk som ligner hverandre på Søre-Sunnmøre. Vi fikk flere meldinger om at hotelldirektør, Diana Moldskred (60) ligner på TV-profilen Lilli Bendriss fra Hareid.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Vinden blåser kaldt, idet vi rusler opp trappen til Havila Ivar Aasen-hotellet. Vi ser oss rundt i lobbyen, men ser ikke noe til damen vi har avtalt et møte med. Bak baren dukker det opp en dame kledd i sort. Vi forstår med en gang at dette er hun vi skal prate med.

— Vi går et sted der det er litt roligere, bli med til spisesalen, sier Diana Moldskred.

Der er det ingen mennesker for øyeblikket, og det eneste som bryter stillheten er lav jazzmusikk fra høyttalerne.

— Jeg forstår ikke hva folk ser, men det er nå greit.

Hun sikter til tipsene Nærnett har fått om at Moldskred ligner den kjente TV-personligheten Lilli Bendriss fra Hareid.

Det blir plassert kaker på bordet vårt, mens vi sipper fra kaffekoppene våre.

— Jeg forstår at noen synes vi er like, men selv synes jeg ikke det. Kanskje er det fordi vi er svært mørke begge to. Vi har ganske lik stil, og liker kanskje å jåle oss litt. Så legger vi begge om til bokmålsord i blant, så det har vi også til felles.

Det at hun vet mye om Lilli Bendriss er ikke tilfeldig, hun avslører nemlig at de er gode venninner. De ble kjent for over 50 år siden.

LIKHETSTREKK: Kommentarene går ofte på stil og utseende.

— Vi er begge fra Hareid, og Lilli er rundt 15 år eldre enn meg. Da jeg var liten jobbet Lilli som frisør når hun var hjemme på Hareid. Det var lange køer utenfor salongen, fordi hun hadde vært frisør i Paris, og hadde mye erfaring.

På det tidspunktet var hun ofte trillepike for sønnen til Lilli.

Lignet dere på dette tidspunktet?

— Nei, jeg tror ikke det, annet enn at vi var mørke. Jeg var veldig ung da, sier Diana.

Hun forteller videre.

— Etter hvert flyttet jeg til Oslo og tok kontakt med Lilli som drev restauranten Storyville. Der tok jeg ekstravakter som servitør og hovmester. Siden har vi holdt kontakt, og det er ikke mange dagene siden vi snakket sammen. Vi har derimot aldri snakket om at vi ligner.

Hun er full av lovord om venninnen sin Lilli Bendriss.

— Lilli for meg er en fantastisk dame som har en unik egenskap når det gjelder å være et medmenneske og god sparringspartner. Hun er veldig modig, naturlig og det er ingenting som er tilgjort. Lilli har ryggrad til å stå for den hun er. Hun er rett fram, herlig, engasjert og har mye humor.

Hva gjør dere sammen?

Vi trenger å snakke med hverandre, men akkurat hva vi gjør kan være hemmelig, ler hun.

Uforklarlige hendelser

Lilli Bendriss er blant annet kjent fra TV-serien "Åndenes Makt", der hun hjelper mennesker som opplever ting utenom det vanlige. Diana sier at hun ikke er så dypt inne i dette universet, men at hun har hatt noen opplevelser hun ikke selv kan forklare.

— Tidligere var jeg hotelldirektør på et annet hotell. Der fikk vi flere tilbakemeldinger fra gjester som hadde sett et uvanlig lys i det ene rommet. Da kom Lilli og gjorde en renselse på rommet, og etter det hørte vi aldri mer om lyset fra gjestene. Jeg vet ikke hva hun gjorde, men et eller annet har hun gjort, sier Diana.

Gjenkjent på gata

Ved flere episoder har hun opplevd at folk har tatt henne for å være venninnen.

— En gang jeg var i Førde var det to stykker som snudde seg etter meg og sa «Hæ!? Lilli Bendriss?» Det skjer ofte på hotellet at gjester kommenterer likhetene eller kaller meg «Lilli».

— Da svarer jeg hyggelig tilbake «Jeg er ikke Lilli, jeg er Dilli.»

— Kanskje det er noen likheter, vi er også i slekt langt uti, seier Diana.

En høg mann med grålig hår entrer restauranten og prøver å få oppmerksomheten vår.

— Dette er min kjære, sier Diana, og introduserer oss for Birger Eilertsen.

Vi forteller at vi er journalister og har fått tips om at hans kjæreste ligner en kjendis i Norge. — Jeg vet hvem dere sikter til, men jeg synes ikke de ligner så veldig. Hun er nok ikke så grovt sminket som Lilli, ler han.

Han har ikke møtt Lilli Bendriss før, men han har snakket med henne på telefon.

— Jeg forstår at folk kan se likhetstrekk mellom de når det gjelder stil og farger, men jeg ser i hvert fall stor forskjell på de, sier han med et smil.

Diana flirer med og legger til at både hun og Lilli liker godt å pynte seg, og at ingen av dem er helt «A4» i stilen.

(Saken fortsetter under bildene)


FESTLIGHETER: Venninnene går ofte på fest sammen
HOLDER SAMMEN: Selv om det er lenge siden de ble kjent, så er vennskapet like sterkt.
Bursdagsfeiring

— På bursdagsfeiringen min i januar var alle gjestene så heldig å få et innblikk av Lilli og søsteren Aase. Vi Facetimet med dem på storskjerm, noe jeg satte pris på, forteller Diana.

Birger bryter inn.

— Det var ikke noe «dauflesk», for å si det sånn. Bendriss er en livlig type, så der er de ganske like.

Birger setter seg ned sammen med oss.

— Jeg tror de finner på mye artig sammen, forteller han.


TRIO: Søsteren til Lilli Bendriss, Aase Sydness i midten, er også en god venninne av Diana.


Freidige som vi er spør vi Diana om en stor tjeneste:

Kunne du ringt Lilli nå?

Før vi rekker å tenke oss om har vi Lilli Bendriss på FaceTime, og Diana introduserer oss som journalister fra Volda.

— Hei ja, her lager jeg pinnekjøtt. Jeg får venner på besøk snart, og jeg er litt forsinket så jeg har ikke så mye tid, sier Lilli Bendriss.

Vi spør om Lilli er enig i at de ligner.

— Nei, men vi er nok litt samme typen. Vi er vågale og kaster oss litt utpå, men utseendet kan andre bedømme. Diana har fiolblå øyne, mens jeg har vasne, blå, ler Lilli Bendriss.

Hun forteller at de er litt som søstre.

— Diana er et fyrverkeri, og hun klarer å rive meg med på det meste. Hun er en herlig dame!

Diana smiler og anerkjenner de gode ordene fra venninnen. Lilli forteller videre at de gjør mye gøy sammen, og at de gode samtalene er noe hun setter stor pris på. På den andre siden av skjermen hører vi vann som koker og kasseroller som blir flyttet på. Lilli er opptatt med middagsforberedelsene, og vi takker for at hun tok seg tid til oss.

Diana følger oss ut og vi knipser noen portretter i det kalde vinterværet, før i setter oss i bilen. Vi ser på hverandre og forstår at vi begge er overrasket over hvilken retning historien tok. Alt vi lette etter var to like mennesker, men det vi har funnet er historien om et fargerikt vennskap mellom to herlige damer fra Hareid.

Powered by Labrador CMS