PÅ FLYTTEFOT: Ørjan Håskjold Nyland har nettopp skiftet beite til den spanske storklubben Sevilla. Bildet er fra tiden hans i Molde FK.

- Jeg var ikke klar for å reise hjem helt ennå

Selv om en retur til Norge var aktuelt for Nyland, stortrives han med valget om å dra til en av Spanias største klubber.

Publisert

Voldingen Ørjan Håskjold Nyland, er for tiden på plass under landslagets samling, hvor de skal møte Jordan og Georgia på Ullevaal. Selv om han nå er tilbake i Norge, er det ikke der han befinner seg i hverdagen. Sevilla har blitt hans nye base.

- Det var enkelt å velge Sevilla for meg. De har nettopp solgt sin beste keeper til Saudi-Arabia, og interessen klubben har vist for meg har vært veldig stor, forteller voldingen.

Troen på muligheter

Nyland har de siste årene slitt med uregelmessig spilletid, og har foreløpig ikke spilt for Sevilla heller. Likevel er han positiv om egne muligheter til å imponere den spanske klubbens ledelse.

- Det har vært et stort ønske for meg å dra til Sevilla, fordi sjansen for å spille er stor. Da er det bare for meg å gjøre som tidligere, brette opp ermene, trene godt og vise hvem jeg er. Og så må jeg ta sjansene når de kommer.

Foreløpig har den serbiske keeperen Marko Dmitrovic vært Sevillas sisteskanse denne sesongen, men Nyland er tydelig på at signalene fra klubben tyder på muligheter i nærmeste fremtid.

- Det har vært mange nye ting i begynnelsen, med nytt land, nytt språk, og ting som jeg må tilpasse meg. Likevel føler jeg det er en plass som er åpen i laget, og det er også de signalene jeg har fått av klubben. Da er det bare å være klar når sjansen byr seg, og den sjansen tror jeg ikke er så langt unna, sier Nyland.

Ikke moden for retur

Selv om flere klubber var ute etter Nylands signatur i sommer, var det til slutt Molde og Sevilla, valget sto mellom. Valget begrunner landslagskeeperen slik:

- Først og fremst er det en såpass stor klubb, som har prestert i Europa og som har en stor og god supportergruppe. Den fremste tanken jeg hadde var at hvis jeg sier nei til dette, hadde jeg helt sikkert angret på det resten av livet, forklarer Nyland.

En retur til Molde har også vært aktuelt for voldingen, men keeperen var ikke moden for det helt ennå.

- Det var alltid aktuelt med en retur til Mode, vi var åpne for det og jeg snakket med de i sommer, men jeg følte meg ikke helt klar for å reise hjem ennå. Når Sevilla kom såpass på banen som de gjorde på slutten, så var det en mulighet jeg måtte ta.

Verdensstjerne som lagkamerat

Nylig annonserte også den spanske giganten hjemvendingen til den tidligere Real Madrid og PSG-spilleren, Sergio Ramos. Å få jobbe med en spiller av det kaliberet er noe Nyland ser frem til.

- Det blir veldig kult å spille med en som jeg kan lære mye av. Jeg må være som en "svamp rundt" Sergio og jeg må prøve å tilknytte meg mest mulig informasjon og erfaring fra han, forteller Nyland.

Selv om Ramos ikke lenger er på det toppnivået han en gang var, avkrefter Nyland at han ikke er spilleklar.

- Det ser ut som han er i god fysisk form fortsatt og han har spilt mange gode kamper på veldig høyt nivå i fjor, i Champions League og i PSG, forteller Nyland.

Det norske landslaget møter Jordan i en vennskapskamp torsdag og Georgia i EM-kvalifiseringen på tirsdag. Begge kampene spilles på Ullevaal.

Powered by Labrador CMS