DE 10 BESTE IDRETTSUTØVERNE FRA SØRE SUNNMØRE

Nærnett har kåret de 10 beste aktive idrettsutøverne fra Søre Sunnmøre. Eneren fra Ulsteinvik er selvskreven, men hva med røkla bak?

Publisert Sist oppdatert

HVA MENER DU? (Nederst i saken kan du gi din egen mening om kåringen!)

Nærnett har tatt på seg den krevende jobben å rangere de beste aktive idrettsutøverne på Søre Sunnmøre. Til tross for at det bor kun drøye 40 000 mennesker fordelt på de syv kommunene, kryr det av idrettstalenter i flere idretter.

Lille Ulsteinvik har fått fram Karsten Warholm, mannen som imponerte en hel idrettsverden under sommer-OL da han satte verdensrekord og vant gullet på 400 meter hekk. Han troner naturligvis suverent på toppen. De andre utøverne på denne listen skal gjøre litt av hvert i karrieren for å konkurrere med Warholm om førsteplassen, men mange har likevel en imponerende CV å vise til.

Følgende punkter er lagt vekt på for hvordan de ulike utøverne har blitt rangert i denne kåringen:

  • Meritter/prestasjoner
  • Nivå per dags dato
  • Hva slags type sport; da vektlegges hvor mange i verden som utøver sporten + vanskelighetsgrad på å nå toppen

#10 Edel Charlotte Eiken Fosse

Edel Charlotte Eiken Fosse har over 500.000 følgere på plattformen Tik Tok.

Alder: 18
Idrett: Turn
Født: Ulsteinvik

Denne tiendeplassen var slettes ikke enkel å fly inn til landing på. Det var plassen som ble drodlet lengst, men den kun 18 år gamle turneren fortjener å få sitt navn i søkelyset.

Turn er en veldig stor idrett internasjonalt, faktisk en av verdens største - bare at vi ikke har det inntrykket i Norge.

Hun har ingen store meritter på seniornivå, men som 15-åring vant hun gull i junior-NM og kvalifiserte seg for ungdoms-OL i 2017.

Året etter kvalifiserte hun seg til sitt første store internasjonale mesterskap i seniorklassen - Europamesterskapet i Glasgow. Samme år debuterte Fosse jammen meg i senior-VM som 16-åring også.

Et tungt kalenderår var det for den unge turneren i 2019 da hun tidlig brakk armen. Skaden satte Eiken Fosse et helt år på sidelinjen.

Ifølge Sunnmørsposten hadde hun kun konkurrert to ganger siden begynnelsen av 2019 fram til april 2021. Likevel ble hun tatt ut til karrierens andre senior-EM i april. En god indikasjon på hvor mye talent og vilje landslaget ser i turneren fra Ulsteinvik.

At hun er en av de fremste i landet i denne store idretten på verdensbasis, gjør at Fosse har gjort seg fortjent til å være en del av denne lista.

Meritter/utmerkelser:

  • Nordisk mester: Lag, 2016
  • Junior-NM: Gull, 2017
  • VM: Deltatt én gang
  • Ungdoms-OL: Deltatt én gang
  • EM: Deltatt to ganger

#9 Therese Falk

Therese Falk fra Hareid har fire NM-gull i ultraløp.

Alder: 46
Idrett: Distanseløper / ultraløp
Født: Hareid

Jeg finner det vanskelig å beskrive med ord hvilket imponerende nivå Therese Falk fra Hareid innehar. Vi kan gå rett til sak:

Hareidingen har nordisk rekord i idretten ultraløp. Store norske leksikon forklarer hva ultraløp er på følgende måte:

«Ultramaraton er løpskonkurranser på bane, vei eller terreng over lengre distanser enn maratonløp (42 195 m). Klassiske konkurranseformer med tidsbegrensning er 24-timers løp, 48-timers løp og 6-dagers løp».

Øvelsen som Falk satte nordisk rekord på, var 24-timersløp. Da springer hun så langt som mulig i løpet av et døgn.

Det er en helt syk rekord: 254,8 kilometer løp hun på 24 timer i 2021.

Det var en forbedring på over tre kilometer fra hennes forrige rekord fra året før.

Rekorden hennes er årsbeste i verden for kvinner og kun to norske utøvere har løpt lenger på et 24-timersløp enn Falk gjennom historien, ifølge Hell Ultraløpeklubb.

– Jeg er veldig vanlig. Jobber som lærer. 45 år. Ikke idrettsbakgrunn. Elsker smågodt og burger, og springer egentlig bare for å holde vekta i sjakk. Det var i hvert fall der jeg begynte, sa hun som gjest i NRK-podkasten «I det lange løp» i fjor.

Da Falk løp 254,8 kilometer hadde hun en gjennomsnittsfart på spinnville 10,6 km/t.

10,6 km/t i 24 timer sammenhengende - wow.

Med utgangspunkt i hvor smal idretten er, gjør at Falk ikke er høyere på denne lista.

Meritter/utmerkelser:

  • Nordisk rekord: 24-timersløp, 2021
  • Årsbeste i verden: 24-timersløp, 2021
  • NM-gull: Ultraløp - 100 km, 2018
  • NM-gull: Ultraløp - 24 timer, 2015, 2017 og 2019

#8 Sivert Heltne Nilsen

Sivert Heltne Nilsen i aksjon i en intern treningskamp for SK Brann.

Alder: 30
Idrett: Fotball (SK Brann)
Født: Volda

Heltne Nilsen vant opprykk med Brann til Eliteserien i 2014 for så å vinne sølvet i den påfølgende sesongen. Da var bergensklubben endelig tilbake på det nivået deres kravstore supportere forventet de skulle være.

I 2021 er situasjonen snudd på hodet. Brann kjemper mot nedrykk, og Sivert Heltne Nilsen ble hentet tilbake til gamle trakter fra belgisk fotball etter halvspilt sesong for å sikre videre spill i toppdivisjonen i 2022. Siden overgangen i august har voldingen spilt samtlige minutter for Brann, og pilene er noe grønnere i den fotballgale byen.

Før dette har han vært på en liten runde i Europa.

Etter en fenomenal første halvdel av 2018-sesongen med Brann ble Volda-produktet solgt til danske AC Horsens for drøye fire millioner kroner.

Der ble han i én sesong før ferden gikk videre til et nytt skandinavisk land. Svenske Elfsborg. Januar 2021 signerte han for belgiske Waasland-Beveren som endte med å rykke ned fra toppdivisjonen.

Men - allerede i januar var Sivert Heltne Nilsen nær en retur til Vestlandet:
Artikkelen fortsetter under reportasjen.

SETT DENNE?: I denne reportasjen med Nærsynet forteller Heltne Nilsen at Brann-comebacket kunne ha skjedd syv måneder tidligere.

Da kunne Brann hente tilbake sin gamle midtbanekriger etter et noe urolig utenlandsopphold. Nå er han en viktig brikke i laget for å sørge for at nedrykksspøkelset holder seg unna Brann Stadion i 2021. Kontrakten strekker seg helt til sommeren 2025.

– Han er en ledertype og en kulturbærer. Han kjenner klubben ut og inn, og hans lederegenskaper er vanskelig å finne, sa Branns sportssjef Jimmy Nagel Jacobsen til klubbens nettsider etter signeringen av voldingen.

Til tross for spill i utlandet er cupeventyret med Hødd det største han har oppnådd i karrieren. Heltne Nilsen spilte samtlige 120 minutter da Hødd vant cupgullet etter straffesparkkonkurranse mot Tromsø på Ullevaal i 2012.

30-åringen hadde en enorm ro da han scoret på Hødds andre straffespark.

– Fantastisk straffe, det er imponerende kaldt gjort, sa daværende NRK-ekspert Tom Nordlie om straffesparket.

Meritter/utmerkelser:

  • NM-gull: Hødd, 2012
  • Eliteserien: Sølv - SK Brann, 2015
  • Norge U23-landslag: To kamper
  • Klubber: Volda, Hødd, Vålerenga, Brann, AC Horsens, Elfsborg og Waasland-Beveren

Det er ikke mange fotballspillere fra dette området som kan skryte av at de har spilt eliteseriefotball, ei heller utenlands. Derfor er Voldas kjæledegg med på denne listen.

#7 Vilde Hasund

Vilde Hasund kan bli dobbeltmester med Sandviken denne sesongen.

Alder: 24
Idrett: Fotball (Sandviken Toppfotball)
Født: Åheim

Her har vi en fotballspiller som virkelig er i dytten om dagen - både for klubb og landslag.

Sandviken leder Toppserien med fire poeng når det gjenstår tre kamper av sesongen. Ikke bare kan de stikke av med seriegull, men de har også spilt seg fram til cupfinale på Ullevaal. Søndag 3. oktober vant bergenslaget 2-0 mot LSK i semifinalen. Søndag 31. oktober skal Vålerenga og Sandviken møtes til dyst for å kjempe om kongepokalen.

Hasund har tatt del i samtlige i kamper i NM og den øverste divisjonen denne sesongen. Kantspilleren har åtte mål på 19 kamper denne sesongen.

Hun har i skrivende stund ingen A-landskamper, men hun ble denne uken tatt ut til Martin Sjøgrens tropp foran VM-kvalifiseringskampene mot Polen og Belgia. Da er sjansen til stede for at hun kan få karrierens første landskamp på seniornivå.

24-åringen hadde blitt tatt ut til én landslagssamling med A-landslaget før uttaket denne uken.

At Hasund er aktuell for landslaget og har muligheten til å bli norsk dobbeltmester gjør at hun trekker det lengste strået i kampen mot Sivert Heltne Nilsen.

Hasunds kontrakt med Sandviken går ut etter inneværende sesong.

– De er interesserte i å ha meg med videre, men vi har ikke hatt noe møte om kontrakt ennå, sier Hasund til Sunnmørsposten om kontraktsituasjonen.

Meritter/utmerkelser:

  • Landskamper U19+U23 (mål): 31 (9)
  • Landslagsuttak A-lag: 2
  • Toppserien: 7 sesonger, 31 mål
  • Cupfinale: 31.oktober 2021
  • Seks poeng unna tittelen i Toppserien

#6 Malene Aambakk

Malene Aambakk jubler med lagvenniner etter Odense ble danske dobbeltmestere tidligere i år.

Alder: 28
Idrett: Håndball (Odense)
Født: Åmdal

Malene Aambakk har etter flere år i klubbene Volda Håndball, Storhamar HE og Molde spilt seg fram til kontrakt med Odense i Danmark. I februar 2020 ble overgangen fra Molde til den danske toppklubben bekreftet - og vipps, så skulle hennes håndballhverdag ta en helt annen vending.

Aambakk måtte studere i tillegg til å spille håndball da hun var i Storhamar og Molde. I Odense lever hun av idretten, ifølge Sunnmørsposten.

– Hun er en god skytter og en god fintespiller, og derfor vil hun passe godt inn i spillestilen vår, sa Odense-trener Karen Brødsgaard i en pressemelding om signeringen.

2020/21-sesongen ble virkelig en suksess for Aambakk og det danske storlaget. Det var første gang at Odense vant seriemesterskapet i Danmark. Ikke bare vant de serien, men de ble også dobbeltmester da de vant Santander Cup («Final 4»). De vant 32-26 mot Nykøbing i finalen, og da kunne Aambakk i sin debutsesong kalle seg for dansk dobbeltmester.

Fra tidligere har hun vunnet NM-sølv med Storhamar i 2018.

Odense har med serietittelen fra forrige sesong kvalifisert seg for Champions League - turneringen de røk ut i 8.-delsfinalene forrige sesong.

Denne sesongen har de vunnet to av tre kamper i gruppespillet og øyner dermed avansement fra gruppa, men det er likevel en del kamper som skal spilles igjen. Storlaget Győr med blant annet landslagskaptein Stine Bredal Oftedal topper gruppa med tre seire.

Aambakk spiller på et høyt nivå på klubbnivå både nasjonalt og internasjonalt i tillegg til å være fersk dobbeltmester - derfor finner vi henne på en sjetteplass.

Meritter:

  • Dansk seriemester: Odense, 2020/21
  • Final 4 - dansk cup: Odense, 2021
  • NM-sølv: Storhamar, 2021
  • Norsk eliteserie: Sølv og bronse
  • Klubber: Volda, Storhamar, Molde og Odense

#5 Anders Fannemel

Anders Fannemel under et intervju med Nærnett i Vikersund.

Alder: 30
Idrett: Skihopp
Født: Hornindal

Skihopperen fra Hornindal kunne vært enda høyere på denne listen hadde det ikke vært for et grusomt skademareritt de siste to årene. Søndag 17. mars 2019 i Vikersund er siste gangen Fannemel hoppet et konkurransehopp.

Sommeren 2019 falt han etter et hopp på trening i Polen og pådro seg en kneskade. Til VG i mai uttalte Fannemel at han har hatt fire operasjoner og tilbrakt 15 uker på krykker.

Likevel har han fått plass på det mye omtalte landslaget foran 2021/22-sesongen der høydepunktet er OL i Beijing.

LES OGSÅ: Fannemel einig med Lundby: – Unge idrettsutøvarar skal ikkje tenke på vekt

Til tross for at vi er usikre på Fannemels nivå før kommende sesong, er det vanskelig å utelate han når vi ser på den tidligere verdensrekordholderens meritter:

  • Verdens lengste skihopp på 251,5 meter: Rekorden varte fra 2015 til 2017
  • VM-titler: Ett gull i laghopp (Falun 2015) og ett sølv i laghopp (Lahti 2017)
  • Skiflygnings-VM: Ett gull i laghopp (Bad Mitterndorf 2016)
  • NM: Ett gull, to sølv og 1 bronse.
  • Verdenscupseire: 4
  • OL: 5. plass individuelt i stor bakke

Til Nærnett sier Fannemel at målsettingen er å kjempe om medaljer i OL i Beijing.

– Jeg har vært ute i to sesonger nå, så jeg håper at jeg klarer å hoppe inn på landslaget før jul. Det har vært en lang prosess å trene seg opp igjen, en del operasjoner, mange måneder med rehabilitering og opptrening.

– Det har tatt mye lengre tid enn hva jeg så for meg da jeg ble skadet - veldig uvant å ikke kunne drive med det jeg liker aller best.

#4 Jonas Kvalen

Jonas Kvalen (t.h. rød) smasher under en kamp for Greenyard Maaseik.

Alder: 29
Idrett: Volleyball (FC Tokyo)
Født: Volda

Volleyballproffen havner like utenfor pallen i denne kåringen, men holder likevel et nivå det ikke er mange andre nordmenn har. Han har vært Norges landslagskaptein under EM-kvalifiseringen i 2021 og 2019.

Samme helga som Norge vant OL-gull i sandvolleyball i Tokyo, vant Jonas Kvalen NM-gull i sandvolleyball med makkeren Mathias Berntsen. Det var ti år etter han vant sitt forrige NM-gull. Lørdag starter sesongen i den nye klubben, FC Tokyo, i Japan.

I 2021 er han rangert som den 1968. beste volleyballspilleren i verden - kun tre nordmenn er rangert høyere.

Han har vært utenlandsproff i nesten ti år i Polen, Belgia, Italia, Sveits, Tyrkia, De forente arabiske emirater og nå Japan. 29-åringen har hatt to sesonger med den norske klubben Førde VBK.

Da Kvalen spilte i belgiske Greenyard Maaseik, var han med på å beseire russiske Zenit Kazan i et Champions League-oppgjør i 2019. Det russiske laget hadde vunnet Champions League fire år på rad fra 2014 til 2018.

– Det største jeg har vært med på i karrieren er å vinne det sveitsiske mesterskapet to år på rad, men seieren mot et av verdens beste volleyball-lag, Zenit Kazan, kan også trekkes fram, sier Jonas Kvalen til Nærnett.

Høydepunkter i karrieren har han en del av:

  • NM-gull: Førde VBK - 2011
  • Gull i nordisk mesterskap: Førde VBK - 2011
  • NM-gull i sandvolleyball: 2021
  • 2 ligatitler og 2 Super Cup-titler: Vunnet titlene med klubben Lausanne UC i Sveits
  • Belgisk cup: Bronse med Greenyard Maaseik
  • Kaptein på det norske landslaget
  • Landskamper: Rundt 40. (Hovedpersonen selv er ikke sikker!)
  • Klubber: Førde, Indykpol AZS Olstyn, VC Argex Duvel Puurs, Prefaxis Menen, Basi Grafiche Lagonegro, Lausanne UC, VC Greenyard Maaseik, Tokat Belediye Plevnespor, Al Ain Club og FC Tokyo

Kvalen har prestert på et høyt internasjonalt nivå over en årrekke, og han har vært en viktig brikke på landslaget i en populær idrett verden rundt. Derfor er han plassert på 4.-plass i denne kåringen.

Nå kommer topp 3.

Det var veldig tight mellom 2.- og 3.-plass. Forklaringen får du i siste avsnitt på den vi har kåret som den nest beste.

#3 Ørjan Håskjold Nyland

Ørjan Nyland etter å ha reddet Tromsøs straffe nummer tre i cupfinalen i 2012.

Alder: 31
Idrett: Fotball (AFC Bournemouth)
Født: Volda

Ørjan Nyland - mannen som satte Volda stadig mer på kartet utover 2012 da Hødd bare danset seg på roser gjennom den norske cupen.

På Ullevaal kronet han verket da han reddet Tromsøs tredje straffespark i finalen.

Supersesongen var så imponerende at daværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær hentet han til en av Norges største klubber der han umiddelbart etablerte seg som førstevalg. I rosenes by vant han Eliteserien en gang og NM to ganger.

Etter oppholdet i Molde har voldingen vært innom tyske Ingolstadt både på det øverste og nest øverste nivået. Der ble han i tre år før han ble plukket opp av Aston Villa sommeren 2018, som da spilte på det nest øverste nivået i England.

Der var han førstevalget gjennom hele første halvdel av sesongen før han pådro seg en skade i akillesen som satte han ut resten av sesongen.

Førstevalg var ikke Nyland lenger da Aston Villa rykket opp til verdens gjeveste fotballiga samme sesong. Likevel fikk han syv kamper i den påfølgende sesongen i Premier League.

10. november 2019: Første gang en fra Volda har spilt på det øverste nivået i engelsk fotball.

Etter at skaden kom under den lovende 2018/19-sesongen, har det vært lite førstelagsspill for voldingen.

Siden 29. desember 2018 har han registrert 15 kamper seniorkamper på klubbnivå.

Likevel har han vært inne i varmen på landslaget under Ståle Solbakken. Han har startet de tre siste kampene for Norge, riktignok på grunn av skade på keeperne som til vanlig er foran i køen.

Mandag holdt han nullen i 2-0-seieren da Norge gjestet Montenegro.

Han har en imponerende CV med kamper i Bundesliga og engelsk Premier League , seriemesterskap og tre cuptitler i Norge samt 31 landskamper.

Men - mangel på kamper sender han under en fotballspiller fra Hareid i denne kåringen.

Meritter/utmerkelser:

  • Eliteserien: Gull - Molde, 2014
  • NM-gull (x3): Hødd, 2012 - Molde, 2013 - Molde, 2014
  • A-landskamper: 31
  • U21-landskamper: 6
  • Klubber: Volda, Hødd, Molde, FC Ingolstadt 04, Aston Villa, Norwich City og AFC Bournemouth

#2 Fredrik Aursnes

Fredrik Aursnes, da som Molde-spiller, under et intervju med Nærnett i 2019.

Alder: 25
Idrett: Fotball (Feyenoord)
Født: Hareid

23. oktober 2011: Aursnes blir utvist i en G19-kamp for Hareid mot Volda/Hovdebygda.
25. november 2012: Aursnes vinner NM med Hødd på den største scenen i Norge.

Tredjemann på denne lista som har vært med på å vinne NM i 2012 med Hødd. Det som er spesielt med Fredrik Aursnes' historie er at han er tidenes yngste cupvinner gjennom tidene. Som 16-åring spilte den sentrale midtbanespilleren 120 minutter i den historiske finalen.

I motsetning til landslagskollega Ørjan Nyland, spilte mannen fra Hareid tre sesonger til med Hødd før han skiftet beite og gikk over til Molde.

Forrige sesong med Molde var han med på noe man kan kalle et delvis stort cupeventyr. Molde kom helt til 8.-delsfinalen i Europaligaen, men spanske Granada var et hinder for stort.

Likevel, Aursnes var en god bidragsyter til at laget nådde så langt som de gjorde. Han gikk glipp av kun 12 minutter fotball på ti kamper i deres ferd i Europa.

Han var også en viktig bidragsyter da Molde vant Eliteserien sesongen før. Da startet han alle kampene i Eliteserien på Moldes midtbane. 30 kamper spilt av 30 mulige.

Artikkelen fortsetter under reportasjen.

SETT DENNE?: Fredrik Aursnes snakker ut om det sensasjonelle cupgullet med Hødd til Nærsynet.

Storspillet for Molde gjorde at flere europeiske klubber fikk opp øynene for hareidingen.

Allerede sommeren 2020 var Molde enige med franske Toulouse om å selge Fredrik Aursnes for 30 millioner kroner, men Aursnes valgte selv å bli i Molde.

Ifølge VG var stormakten Atletico Madrid og italienske Atalanta også interesserte i Aursnes, men han signerte til slutt kontrakt med nederlandske Feyenoord i august i år.

Jeg tror Feyenoord kan være nok et springbrett for midtbanespilleren til enda større klubber.

Landslagsdebuten kom i sommer mot Hellas. Siden har han fått tre kamper, blant annet mot Tyrkia og Montenegro på den nylige landslagssamlingen.

Meritter/utmerkelser:

  • Eliteserien: Gull - Molde, 2019
  • NM-gull: Hødd, 2012
  • A-landskamper: 4
  • U21-landskamper: 14
  • Tidenes yngste cupvinner i Norge
  • Klubber: Hareid, Hødd, Molde og Feyenoord

Forklaringen på hvorfor Fredrik Aursnes har blitt rangert høyere enn eks-lagkompis, Ørjan Nyland:

Nyland slår Aursnes hvis vi legger meritter til grunn: Nyland har 31 landskamper mot Aursnes' fire. Han har også to cuptitler mer enn hareidingen. Voldingen har spilt i mer profilerte klubber enn Aursnes. Jeg mener Norwich, Bournemouth og Ingoldstadt er på samme nivå som Feyenoord, men Premier League med Aston Villa trumfer høyere. Nyland fikk også 18 kamper i tysk Bundesliga, det gir godt med pluss i margen.

Før Ståle Solbakken ble norsk landslagstrener var det utenkelig for hans forgjengere å ta ut Eliteserien-spillere på landslaget. Da Aursnes storspilte for Molde før Feyenoord-overgangen, tok det ikke mange landslagssamlinger før han var en del av troppen. 25-åringen har vært på et bra nok nivå til at han burde hatt flere landskamper på CV-en.

Ser vi på nivået per dags dato, mener jeg Aursnes er noen hakk over.

Nyland er andrevalg i Bournemouth på Englands nest øverste nivå. Aursnes spiller jevnlig for en av toppklubbene i Nederland både i nasjonal liga, men også i Europacupen «Conference League.»

I den perioden der Nyland har spilt 15 klubbkamper på seniornivå siden 29. desember 2018, har Feyenoord-mannen spilt 110 klubbkamper.

Med tanke på at dagens nivå vektlegges like mye som tidligere meritter/prestasjoner, er Aursnes et hestehode foran i denne kåringen. At voldingen har vært mye på benken i en lang periode trekker kraftig ned.

Men for all del - begge er landslagsspillere i skrivende stund. Volda og Hareid kan være stolt av sine herrer.

#1 Karsten Warholm

Alder: 25
Idrett: Friidrett, hekkeløper
Født: Ulsteinvik

Dette er definitivt den enkleste plassen å dele ut i denne kåringen - det er ikke oppe til diskusjon. Mannen som representerer Dimna IL, er allerede i en alder av bare 25 år en av Norges beste idrettsutøvere gjennom tidene.

Han løp under 46 sekunder på 400 meter hekk i den japanske hovedstaden i sommer - noe ingen andre utøvere hadde prestert noensinne før Warholm løp inn til OL-gull og ny verdensrekord på 45,94 sekunder. Det var 0,76 sekunder raskere enn den tidligere verdensrekorden som også var satt av ulsteiningen.

Det gikk så fort i sommerens OL-finale at hans argeste rival, Rai Benjamin, også slo den forrige verdensrekorden i sammme løp. Heldigvis løp Warholm enda raskere.

For å sette litt perspektiv på hvor syk den tiden til Karsten Warholm er:

  • Warholm løp fortere med hekker enn 23 utøvere som løp 400 meter uten hekker i sommerens OL.

Før han kapret karrierens første OL-gull, hadde 25-åringen to VM-titler allerede - fra Doha 2019 og London 2017. Han var altså kun 21 år da han vant sitt første VM-gull.

Betydningen han har hatt utenfor banen er også gull verdt. Han har inspirert unge spirer og vist at dette er en idrett der Norge også kan være en del av eliten. «Karsten Warholm International» ble arrangert i Ulsteinhallen i 2019 og 2020 der hovedpersonen selv har vært til stede sammen med flere eliteutøvere for å skape en folkefest i hjembygda.

Dette er noe han og trener Leif Olav Alnes har sagt de ønsker å arrangere i kommende år også.

Artikkelen fortsetter under reportasjen.

Men det er jo utmerkelsene som gjør at det er et havgap ned til Fredrik Aursnes på denne lista. Han er halvveis i 20-årene, men sitter likevel på en drøss med rekorder og mesterskapsmedaljer.

Rekorder:

  • Verdensrekord: 400 meter hekk (45,94), 300 meter hekk (33,78) og 300 meter hekk innendørs (34,26)
  • Norsk rekord: 400 meter (44,87) og 300 meter (32,69)
  • Europeisk rekord: 400 meter innendørs (45,05)

Utmerkelser:

  • OL-gull: 400 meter hekk, Tokyo 2021
  • VM-gull: 400 meter hekk (x2), London 2017 og Doha 2019
  • EM-gull: 400 meter hekk, Berlin 2018 og 400 meter innendørs, Glasgow 2019
  • NM-gull: 12 gullmedaljer fordelt på flere øvelser
  • Diamond League 2019: Gull
  • Idrettsgallaen 2018: Årets navn, Utøvernes pris og Årets mannlige sportsutøver

Det skulle bare mangle om ikke denne førsteplassen skal gå til Karsten Warholm. Gratulerer!

STEM PÅ DINE FAVORITTER UNDER!

Karsten Warholm under et intervju med Nærnett under «Karsten Warholm International» i 2020.

SETT DENNE?: Nærsynets reportasje fra «Karsten Warholm International» i februar 2020.

Powered by Labrador CMS