KFUM Volda med kniven på strupen i Mizunoligaen

KFUM Volda befinner seg per dags dato på en åttende plass, og må dermed kanskje ut i en avgjørende utslagskamp. Trener Vladislav Todorov og sportslig leder Matz Åsebø har imidlertidig is i magen. 

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: KFUM Volda har hatt det vanskelig så langt denne sesongen, og hvis resultatene ikke forbedrer seg, virker et nedrykk uungåelig. Likevel er det avslappet stemning blant sjefene i klubben. Todorov trekker frem den spennende spillerstallen som en grunn til den rolige tilnærmingen deres. 

— Vi har en ung spillerstall, som jeg mener er god nok for å holde seg i divisjonen. Hvis vi rykker ned tror jeg vi kommer til å rykke rett opp igjen, med tanke på at de unge bare blir bedre og bedre, forteller bulgareren. 

BEINTØFT: Edna Todorova og co kjemper hardt for å også kunne spille i den øverste divisjonen neste sesong.

Mye motgang

Med fire kamper igjen ligger voldingene to poeng bak jentene fra Førde på sikker plass. Tross en usikker framtid i møte, forholder også den sportslige lederen i klubben Åsebø seg rolig. 

 — Med tanke på den gode og unge spillerstallen er jeg ikke bekymret for framtiden, uansett om vi skulle rykket ned. På den andre siden ønsker vi jo selvfølgelig helst å beholde plassen, forteller Åsebø. 

Volda har mistet en rekke sentrale skikkelser den siste tiden. Fire spillere som spilte fast på elite laget til Volda forsvant på kort tid. Dette blir beskrevet som en sentral grunn til resultatene denne sesongen. Trener Todorov er klar i sin tale. 

— Jeg tror svært få andre lag hadde klart å spille sånn som vi har gjort, etter å ha mistet fire essensielle spillere på kort tid. Det blir mye vanskeligere å opprettholde det samme nivået, og gjenskape de gode resultatene vi fikk forrige sesong. 

Mange vil kanskje mene at den unge spillerstallen er en stor grunn til de manglende resultatene, men det er Todorov sterkt uenig i. 

— Nei, vi har alltid hatt et ungt lag. Vi har alltid hatt et av de yngste lagene i ligaen, så vi kan ikke si at det er grunnen til at vi ikke har vært like gode denne sesongen. 

Fortsatt et håp

Siri Stranden som er en av lederskikkelsene i laget, mener at spillergruppa fortsatt har tro på at de kan holde seg i divisjonen. 

— Innerst inne har alle jentene troa på at vi kan holde oss, men det går jo selvfølgelig litt opp og ned når resultatene uteblir, forteller poengplukkeren. 

Stranden forteller videre om at det er nettopp i de store øyeblikkene med mye press, hvor laget har prestert dårligst. 

— Det er jo i de kampene som har telt mest, hvor vi har vært dårligst. Vi har ikke klart å spille bra sammen, og det har vært spillere som har variert på å prestere bra. 

Hva skal til for at dere skal holde dere i den øverste ligaen?

— Vi viser hver trening mot guttelaget hvor gode vi faktisk er, og vi er jo bedre enn det resultatene tilsier. På den andre siden synes jeg at vi har mangler i samspillet vårt, og den nødvendige tryggheten vi har til hverandre i kampene er heller ikke god nok. Dette er noe vi må bli bedre på de siste fire kampene.

På spørsmålet om de siste kampene blir nervepirrende, svarer Todorov iskaldt:

— Null stress

Powered by Labrador CMS