SNART I MÅL: Rune Aarflot og Kristin Indresøvde har jobbet hardt med organiseringen av NM.

Skal ta imot 800 volleyball-entusiaster

Til helgen arrangeres et aldersbestemt NM i volleyball i Volda for første gang på 22 år. Om lag 250 frivillige jobber på spreng for å få alt på plass i tide til turneringen.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: – Bare vent litt er du snill.

Rune Aarflot vinker meg inn, mens han tar en telefon, og stikker inn i et annet rom. Det går noen minutter.

ARBEIDSKAR: Rune Aarflot har jobbet på spreng den siste tiden.

Han kommer ut igjen med et unnskyldende uttrykk i ansiktet.

– Beklager det. Det er mye som må gjøres akkurat nå.

Det er dette han bruker ferien sin til. Aarflot er prosjektleder for NM i volleyball i klassen U15, som går av stabelen i Volda 1.-3. april. Den siste tiden har han jobbet til alle døgnets tider med organisering av turneringen. Det er det vanskelig å kombinere med fulltidsjobb.

– Jeg har hatt ferie hele uka jeg, men ferien er nesten mer slitsom enn den vanlige jobben min, ler han.

For Aarflot er det likevel verdt det. Slike arrangementer legges ikke ofte til Volda. Sist gang et aldersbestemt norgesmesterskap gikk av stabelen her var i 2000.

Første gang på 22 år

Kristin Indresøvde er en av 250 frivillige som er med på organiseringen. Hun er selv en habil volleyballspiller.

– Det sier seg selv at det blir mye logistikk når man skal huse 800 tilreisende for en helg, og har ansvaret for interntransport for alle sammen. Så det er hektiske dager, sier Kristin Indresøvde.

Hun er styreleder i KFUM Volda Volleyball, og en av rundt 250 personer som jobber frivillig med organisering av mesterskapet. Indresøvde kan fortelle at klubben er bygd på frivillighet.

– Uten de frivillige hadde nok ikke denne klubben eksistert, konstaterer hun.

De frivillige har den siste tiden jobbet med kampoppsett, transportløsninger og innkjøp av varer til turneringen. I løpet av helgen skal 48 lag fra 37 forskjellige klubber i hele Norge spille om medaljene i Ulsteinhallen og Volda Campus SpareBank1 Arena.

– Volda har alltid vært godt representert i norgesmesterskap. I år etter år har vi reist rundt i hele Norge for å spille, men nå kan vi endelig få spille på hjemmebane. Det gleder vi oss masse til, sier prosjektleder Aarflot.

Forrige gang det var norgsemesterskap i Volda var U17 NM i 2000. Den gangen tok guttene fra KFUM Volda gull. Både Aarflot og Indresøvde er klare på at de håper på medalje også i år.

– Vi må jo ha litt ambisjoner. Noen av jentene våre vant jo nettopp regions-NM, sier Indresøvde selvsikkert.

LES OGSÅ: Gulljentene fra Volda

Saken fortsetter under bildet.

KONKURRANSEKLARE: KFUM Volda JU15 jakter gull i helgens NM på hjemmebane. Her avbildet sammen med noen spillere fra guttelaget.

Høye ambisjoner

KFUM Volda Volleyballs Edna Todorova (13) er enig i hvor ambisjonsnivået bør være. Hun var en av seks Volda-spillere som var med å vinne NM regionlag U16 forrige helg.

GLEDER SEG: Edna Todorova mener laget er i en god flyt før NM.

– Nå er vi i en god flyt, og mange av de samme skal være med i U15, så jeg tror vi stiller sterkt, sier hun.

Todorova sier hun liker nye inntrykk, men at hun er glad for å slippe å slite seg ut med reising og planlegging denne helgen. Hun mener hjemmebanefordel ikke er en myte.

– Nå har vi blitt vant til denne hallen, så vi vet hvor lysene og veggene er, og er godt kjent med underlaget. Jeg tror det kan gi oss en fordel i helgen.

Lagvenninne Hanne Hovlid (14) skal også være med på laget til helgen. Hun mener hjemmebanefordelen kan være et tveegget sverd.

– Det er klart det føles godt å være kjent med hallen, men det blir også et ekstra press på oss når vi har hjemmebane, spesielt nå som vi akkurat har tatt gull, sier hun tankefullt.

Hovlid opplyser at hele klassen hennes har fått fri fra skolen for å komme å heie på laget på første turneringsdag, fredag. Hun både håper og tror at mange venner og kjente vil komme å støtte laget gjennom resten av turneringen også.

Saken fortsetter under bildet.

KLASSEFEST: Hanne Hovlid har invitert hele klassen til å komme og se henne spille.

– Må ikke bli for høye på oss selv

Med på laget er også Ingrid Humberset (12), som også var med på å vinne regions-NM. Hun gleder seg masse til å kjempe om gullet sammen med lagvenninnene.

– Jeg tror det blir veldig gøy. Jeg koste meg masse forrige helg, og da vant vi jo, så dette må bare gå veien, sier det unde talentet med et smil.

YDMYK: Ingrid Humberset mener det er viktig å ikke bli for høy på seg selv.

Den gangen spilte representantene for KFUM Volda Volleyball på lag med spillere fra andre lag i Møre og Romsdal. I dette mesterskapet går de tilbake til å være motstandere.

– Det blir rart å spille mot dem igjen, nå som vi har blitt så godt kjent, og fått et så godt samhold, sier Humberset.

Ungtalentet går for gull, men synes det er viktig å være ydmyk.

– Vi må ikke bli for høye på oss selv, men heller bare spille så godt vi kan. Vi tror jo vi har et sterkt lag, og at vi har muligheten til å komme langt. Vi får se hvor langt det rekker.

Powered by Labrador CMS