JUBLENDE GLADE: Jentene (f.v.) Hanne Hovlid (14), Ingrid Humberset (12), Edna Todorova (13) og Ingrid Kristine Simonsen er godt fornøyde med å ha vunnet norgesmesterskapet i volleyball.

Vant gull - halve laget var fra Volda

I helgen vant regionslaget fra Møre og Romsdal NM i klassen U16. Seks av tolv spillere representerte KFUM Volda Volleyball. – Det føles helt fantastisk, sier Edna Todorova.

Publisert Sist oppdatert

– Der og da var det nesten helt utrolig. Det var så mange følelser.

Det sier Edna Todorova (13) om seieren i NM for regionslag i klassen U16 i Bergen forrige helg. Hun er stolt av å ha fått vært med på laget som besto av tolv spillere, alle fra forskjellige lag i hele Møre og Romsdal. Seks av disse representerte KFUM Volda Volleyball.

– Nå er neste mål å vinne enda mer. Kanskje noe enda større i fremtiden, sier den ferske norgesmesteren.

SPINNER AVGÅRDE: Edna Todorova (13) og resten av laget er inne i en god loop for tiden.

Fra "fiender" til venner

Hanne Hovlid (14) er enig i at turneringen var en spennende erfaring. Hun fremhever viktigheten av å reise rundt for å bli kjent med nye folk.

FORNØYD NORGESMESTER: Hanne Hovlid (14) er stolt av både seg selv og laget.

– Det blir liksom en mye større opplevelse å reise til Bergen og møte mennesker enn å bare sykle ned til den lokale hallen, sier hun.

I denne turneringen spilte Volda-spillerne på lag med folk de til vanlig møter som motstandere i hjemlig liga. Hovlid forteller at det var spesielt å endre holdning til enkelte av spillerne for en helg.

– Til vanlig står vi på hver vår side av nettet og er "fiender", men nå har fiendene våre blitt venner for en helg.

Hovlid understreker at alle jentene kjenner hverandre godt, og er venner utenfor banen. Hun er glad for å få muligheten til å bli bedre kjent med spillere fra andre lag.

– Det er veldig hyggelige folk, så de har vært veldig gode å samarbeide med, supplerer hun.

Trøblete ferd

Veien til seier var ikke uten utfordringer. En regelendring gjorde at lagene måtte bytte ut alle spillerne mellom hvert sett. Hvis stillingen var 1-1 etter to sett, skulle ordinære spilleregler følges i tredje sett.

Ingrid Kristine Simonsen (15) sier jentene kjempet godt på tross av omstillingen som følge av de endrede reglene.

LAGSPILLER: Ingrid Kristine Simonsen (15) er fornøyd med samarbeidet under turneringen.

– Vi var flinke til å jobbe som ett lag gjennom hele turneringen, selv om vi noen ganger måtte dele laget i to. Jeg er veldig stolt av meg selv og jentene for at vi fikk til å samarbeide så godt.

Det ble en nervepirrende finale, der Møre og Romsdal møtte Rogaland, og tapte første sett, noe de også var forberedt på. De ble likevel overrasket over hvor jevn kampen endte opp med å bli.

I siste sett lå jentene fra Møre og Romsdal på et tidspunkt under med seks poeng. Det førte til at motstander Rogaland fikk flere matchballer underveis.

Hanne Hovlid sto på sidelinjen under de mest nervepirrende minuttene og holdt pusten. Da seieren var et faktum løp hun ut på banen og feiret med resten av laget.

– Vi slapp med skrekken der. Det at vi greide å holde hodet kaldt, og ikke miste motet viser hvor sterk moralen i laget faktisk er, sier Hovlid.

SLÅR TIL: Slik ser det ut på trening med KFUM Volda U15.

Går for gull - igjen

Til helgen spiller jentene NM igjen, denne gangen i klassen U15. Edna Todorova er tydelig på hva ambisjonen er.

– Vi må jo gå for gull igjen. Nå har vi fått så mye oppmerksomhet at jeg tenker det er det naturlige å sikte mot nå, ler det unge talentet.

Ingrid Kristine Simonsen mener det blir rart å spille mot andre lag fra regionen igjen, nå som de har blitt så godt kjent.

– Nå blir de plutselig motstandere igjen, så nå må vi være taktiske og kyniske mot gamle lagkamerater igjen. Det kommer til å bli spesielt, sier hun.

Ingrid Humberset (12), Birte Krumsvik (14) og Runa Redse-Arset (15) representerte også KFUM Volda under turneringen.

Powered by Labrador CMS