Kickstart på Veka 2024

 – I år har dere overgått dere selv, sier ordfører Sølvi Dimmen. For 39. året på rad har Veka i Volda startet, og i tradisjonen tro ble festivalen åpnet med premiere på Vekerevyen.

Publisert Sist oppdatert

PÅ STUDENTHUSET ROKKEN: Vi snakker med revysjef Fanny Birkeland og revydirektør Sebastian Lerpold bare noen timer før premieren. De virket begge veldig spente og nervøse før alt det harde arbeidet skulle vises på scenen for første gang. 

BACKSTAGE: Skuespillerne gjør seg klare for årets første forestilling.

Det er mange timer som ligger bak årets revy, men det har vært med på å skape et godt samhold.

Sebastian Lerpold

De poengterer begge at det er dette som er det beste med å være med på en slik produksjon, nemlig de gode relasjonene man skaper.

Lokal humor

Temaet for årets revy var normer, og konseptet skulle omhandle hvordan pc-en til en helt normal person ser ut. Revyen kritiserer humoristisk både store og små problemer her i Volda, men også i samfunnet generelt. En av sketsjene tok plass på et kommunestyremøte, noe ordfører Sølvi Dimmen lo godt av.

– Det var gøy å se seg selv på scenen, sier ordføreren til oss etter premieren.

Dimmen forteller at studentene er veldig viktig i Volda. 

De tilfører oss nye impulser hvert år, setter oss i ånde og setter perspektiv på ting - og dette er veka og revyen en del av.

Sølvi Dimmen

Lang tradisjon

Neste år har studentfestivalen 40-års jubileum, og den har etablert seg til å bli en stor tradisjon i Volda. Til tross for at revyen nå har hatt sin siste forestilling, er det fullt program de neste ti dagene. Dette inkluderer blant annet ølsmaking, kviss, konserter og sangkonkurranse.

Powered by Labrador CMS