Kommunen: har søkt i flere år om å få sette ned fartsgrensen i sentrum.

Kommuen forventer avslag i saken

— Jeg ser ikke hvorfor det er et problem å sette ned farten i Volda sentrum.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Volda kommune har fått innvilget å sette ned fartsgrensen i en del av sentrum. Kommunen har søkt om å sette ned fartsgrensen til 40 km/t på hele E39-strekningen gjennom sentrum. Det er fartsgrensen på strekingen mellom avkjørselen til Volda fergekai og krysset Prestegata/Ristevegen som er innvilget.

— Slik saken ser ut nå forventer vi å få avslag på søknaden om nedsatt fartsgrense i hele sentrum, sier Jørgen Vestgarden avdelingsleder for utvikling i Volda kommune til Nærnett.

Ifølge lovverket vil det måtte settes opp fartsskilt ved hvert kryss i sentrum, dersom fartsgrensen settes ned til 40 km/t. Vegvesenet gir utrykk for at dette er problematisk for gjennomføringen, forklarer kommunen.

E39: går fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord.

Søknaden er under vurdering hos Statens vegvesen som legger vekt på blant annet at det kun er bebyggelse med drift på ene siden av veien. Derfor blir dette vurdert som en strekning med mindre behov for å krysse veien.

— Det virker som at vegvesenet er veldig skeptiske til å sette ned fartsgrensen til 40 km/t siden strekingen er en del av E39. Likevel er det flere plasser i landet som har fått innvilget dette, derfor ser jeg ikke hvorfor det er et problem å sette ned farten i Volda sentrum, forteller Torgeir Stensø tidligere prosjektleder/rådgiver i kommune til Nærnett.

Han hadde tidligere ansvaret for saken da han jobbet i kommune. Kommunen synes ikke det er forsvarlig at det er 50-sone på en strekning hvor det er flere krysninger og avkjørsler på begge sider av veien. Han tror at tiltaket ville gjøre veien mer oversiktlig og trygger.

— Bilister som følger E39 har også en tendens til å ha høyere hastighet som følge av fartskifte fra 80 km/t og 60 km/t, mener Stensø.

Saken er fortsatt under vurdering hos Statens vegvesenet.

UP gjennomførte i tirsdag forrige uke en trafikkontroll på strekningen, hvor den høyeste farten målt var 63km/t, medler politiet på X.Powered by Labrador CMS