I SENTRUM: Gruppeleder for KrF Volda, Arild Johannes Iversen, mener partiet på Stortinget bør fokusere på å snakke sin egen poltikk.
I SENTRUM: Gruppeleder for KrF Volda, Arild Johannes Iversen, mener partiet på Stortinget bør fokusere på å snakke sin egen poltikk.

Avviser ny debatt om retningsvalg: – Skal blankpusse vår egen politikk

Lokale KrF-ere mener den nye partilederen også bør sitte på Stortinget. Samtidig mener de partiet er best tjent som opposisjonsparti.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror det er en fordel at den nye partilederen sitter på Stortinget. Lederen bør være nærmest mulig det daglige, nasjonale arbeidet.

Det sier Arild Johannes Iversen, gruppeleder i Volda Kristelig Folkeparti. Etter at Kjell Ingolf Ropstad lørdag meldte sin avgang som partileder, er det uvisst hvem som blir hans etterfølger.

– Det kan naturligvis være unntak, men jeg tror det er størst fordel at det blir noen fra stortingsgruppa, mener Iversen.

I nasjonale medier blir både partiets nestleder og landbruks- og matminister Olaug Bollestad, og utviklingsminister Dag Inge Ulstein, lansert som mulig partileder.

– Bollestad og Ulstein er begge dyktige politikere. Jeg har ikke gjort meg opp noen mening om hvem av de som eventuelt bør bli partileder, sier Øystein Blom, gruppeleder i Vanylven KrF.

Mener retningsvalg ikke er aktuelt

Til VG uttalte KrF-ordfører på Fitjar, Harald Rydland, at han tror det blir nødvendig å ta en ny debatt om retningsvalget som partiet tok i 2019. Da stemte Bollestad for å gå inn i Solberg-regjeringen, mens Ulstein var for å søke mot de rødgrønne.

Både Iversen og Blom mener at spørsmål om retningsvalg ikke lengre er relevant.

– KrF skal gå i opposisjon de neste fire årene. Jeg synes ikke det er grunnlag for å snakke om rødt eller blått. Nå skal vi heller blankpusse vår egen politikk, sier Iversen.

Han mener partiet har mer å tjene på å være et opposisjonsparti.

– De siste årene har ikke Senterpartiet snakket om noe annet enn desentralisering. De har fått tale sin politikk. Nå håper jeg Kristelig Folkeparti også kan snakke mer om det vi er for, sier Iversen.

Øystein Blom mener KrF skal være et sentrumsparti.

– Nå som vi er ute av regjering og i opposisjon mener jeg vi fortsatt skal være i sentrum, slik at vi kan samarbeide med alle. Jeg er fokusert på å få gjennom KrFs politikk, enn å være bundet til en fløy, sier Blom.