LEDER: Gruppeleder for KrF i kommunestyret i Volda, Arild Johannes Iversen, er fortsatt optimistisk før valget.

KrF-leder i hardt vær: – Håper velgerne ser bort fra det

En uke før valget hagler kritikken mot Kristelig folkeparti (Krf) sin partileder, Kjell Ingolf Ropstad. Til tross for dystre meningsmålinger håper lederen i Volda KrF fortsatt å krysse den skjebnesvangre sperregrensen.

Publisert Sist oppdatert

Nå flykter flere av KrFs velgere til andre partier, ifølge flere meningsmålinger.

En snau uke før valget kjemper KrF for å komme seg over sperregrensen på 4 %, slik at de kan få utjevningsmandater på Stortinget.

– Vaker rundt grensen

– Vi vaker rundt den magiske grensen, og situasjonen nå er veldig spennende.

Det sier Arild Johannes Iversen, gruppeleder for KrF i kommunestyret i Volda.

Iversen påpeker at selv om det lenge har sett mørkt ut for partiet, har trenden vært positiv på enkelte målinger den siste tiden.

– Hva tror du kan være årsaken til at antallet som sier de vil stemme på KrF ser ut til å ha gått ned siden forrige stortingsvalg?

– Jeg tror at retningsvalget KrF tok i 2018 gjorde at noen ble fornøyde og andre ikke. Men politikken vår er fortsatt den samme. Nå gjenstår det å se om vi får større gjennomslag der vi er nå, eller om det hadde lønt seg å være på rødgrønn side.

Forsvarer partilederen

Søndag kunne Aftenposten avsløre at KrF sin partileder, Kjell Ingolf Ropstad, har sikret seg bolig i hovedstaden på skattebetalernes regning i hele ti år. Ved å være folkeregistrert på barndomshjemmets adresse på Sørlandet, har han på papiret bodd langt nok unna til å få gratis bolig.

– Jeg kan forstå at ordningen kan oppfattes som urettferdig, sa Ropstad til Aftenposten søndag.

Saken har i etterkant fått stor oppmerksomhet i mediene, og kritikken baserer seg blant annet om dette er innenfor regelverket.

Iversen mener at partilederen har handlet innenfor Stortingets regelverk, og tar Ropstad i forsvar.

– Det er uheldig at han har brukt det til sin fordel over så lang tid. Men han har beklaget, og jeg synes han svarer greit på kritikken, sier Iversen.

– Hvordan tror dette kan påvirke folks tillit til KrF når de skal stemme?

– Det er vanskelig å spå om det vil ha noe å si, men jeg håper velgerne ser bort fra det og heller fokuserer på politikken vi fører når de skal stemme.

Klare for å mobilisere

Iversen er optimistisk frem mot valget og håper fortsatt at partiet får plass til en stor gruppe i stortingssalen.

– KrF har mobilisert før, og jeg tror vi kan gjøre det på nytt. De som ikke har stemt ennå må stemme på oss dersom de ønsker seg blå regjering. Vi er nøkkelen til at Erna skal fortsette som statsminister, mener han.

Under forrige stortingsvalg hadde Kristelig Folkeparti 4.2 % av stemmene i landet. I Volda stemte 9.7 % av innbyggerne på partiet i 2017. Det viser NRKs oversikt av valgresultatet.

Powered by Labrador CMS