Nyåpning på Stødt:

KONSERT: Mathias t.h. fra Hella Rebellion hadde på seg en passende T-skjorte til åpningen.

— Folk må komme seg ut

Fugl Føniks blir en del av Stødt Bar & Scene. De ønsker å være en plass for alle, med nye møbler og utvidet tilbud.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Siden utestedet Rust ble lagt ned, har det ikke vært en skikkelig kulturscene i Ørsta. De fleste som var tilstede under nyåpningen av Stødt Bar & Scene, håper at tilbudet nå skal overleve.

— Stødt er en sårt etterlengtet konsertscene for oss som vokste opp med Rust. Det er et veldig bra musikkmiljø i Ørsta og Volda, så dette trenger vi, sier Håvard Krøvel-Velle.

FASTE KUNDER: Bendik Mork Folkestad f.v. Håvard Krøvel-Velle og Roger Kjøde er klare for Quiz på åpningen av Stødt Bar & Scene.

— Folk må komme seg ut. Det er nesten skandale når et nytt utested åpner og folk ikke benytter seg av tilbudet. På 90-tallet kunne du dra ut når som helst, sier kunde Bendik Mork Folkestad.

For et år siden ble Fugl Føniks lagt ned, og inntil nylig har Stødt vært det eneste utestedet i Ørsta. Tik Bar har tatt over lokalene som Fugl Føniks holdt til i. Utelivstilbudet i Ørsta er langt bedre nå.

— Det er litt post-korona, men det begynner å komme seg, både i Ørsta og Volda. Mange kule arrangementer og flere bra uteplasser, fortsetter Håvard Krøvel-Velle.

Tilbud på dagtid

Etter en måned med oppussing kunne Stødt åpne dørene for publikum igjen. De åpnet med fulle bord og god stemning til quizen på åpningskvelden.

Samme dag ble det kjent at Fugl Føniks, som måtte legge ned for rundt et år siden, skal bli en del av Stødt. Disse skal sammen lage et tilbud på dagtid fra og med mai.

SJEF: Kenan Catic foran de nye tappekranene.

— Vi har fått inn erfaring og kompetanse i Fugl Føniks-gjengen. De skal servere lett og god mat. Da vil det friste mer å komme, sier Kenan Catic, fungerende daglig leder.

— Vårt mål er å skape et kulturtilbud for alle. På dagtid skal vi prøve å skape et tilbud til unge. På en fredag kan vi ha en konsert for voksne, mens vi kjører DJ på lørdagen for en yngre målgruppe, fortsetter Catic.

Kulturscene i Ørsta

MUSIKK I SENTRUM: Hans Robert Bondhus

Med seg på eiersiden har Stødt Musikk i Sentrum. Dette er en ideell organisasjon som jobber for kultur og aktiviteter i Ørsta. De er medeiere i Stødt, slik at de har en fast scene der de kan booke et bredt spekter av unge band og artister for en bred målgruppe.

— Det har vært et begrenset tilbud i Ørsta de siste årene. Vi hadde en scene som ble lagt ned i 2015, men det har ikke vært noe annet tilbud før vi åpnet Stødt i fjor, sier Hans Robert Bondhus, eier gjennom Musikk i Sentrum.

Se video nederst:

FØNIKSEN REISER SEG FRA ASKEN: Quizmaster Haakon Sørvik med passende antrekk for anledningen.


Powered by Labrador CMS