SEIER: Volda Handball sikret seg nok en seier søndag kveld. Fra venstre: Mariell Heggen Kulsrud, Rikke Slamstrup Jensen, Emilia Giske, Veriana Veliqi, Erle Aandal.

Lå under til pause - snudde til seier

Volda Handball - Glassverket (31-23) ga hjemmepublikummet grunn til å juble. For Volda lever fortsatt drømmen om opprykk.  

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Etter en litt svak førsteomgang fra Volda Handball, ble stemningen en helt annen etter pausen. 11-12 ble til 31-23 i løpet av 30 minutter. Laget fra Søre Sunnmøre viste hvem som var sjefen, og det var tydelig at pausepraten fra hovedtrener Reidar Møistad hjalp mot gjestene fra Drammen.

— Førsteomgang ble litt som vi hadde fryktet. Vi møter et bra håndballag. Vi brenner for mange sjanser, og klarer ikke kontrollere kampen. Andreomgang ble jo voldsom. De som skal stå frem i slike situasjoner gjorde det. Rett og slett veldig solid levert, forteller treneren. 

DÅRLIG START: Volda hadde en svak førsteomgang og lå under til pause mot drammenserne.

Fortsatt mulig  

Møistad selv mener det kan bli tøft å rykke direkte opp, men har fremdeles tro på laget sitt inn mot en eventuell kvalik:

—  Alt er mulig. Det fine med håndball er at det er så rettferdig. Man får sine sjanser i løpet av en kamp. En slik kvalik med to bortekamper og én hjemmekamp er ikke fordel oss, men de har også 26 kamper i føttene. Det er absolutt mulig.

Seieren gjør at Volda ligger på 2. plass på tabellen i 1. divisjon. De ligger likevel 4 poeng bak Haslum med én kamp mer spilt. Kun 1. plass gir direkte opprykk. 2. og 3. plass gir opprykks-kvalik. Glassverket er å finne på 8. plass på tabellen.

Hjemmedebut

Helt på tampen av overgangsvinduet hentet Volda Veriana Veliqi fra Follo. Hun har rukket å spilt to kamper for laget. Kampen mot Glassverket ble hennes første hjemmekamp for Volda. 

— Jeg synes egentlig det var en veldig bra kamp. Vi sliter litt i forsvar til tider, men jeg følte vi hadde kontroll. Det er bare små detaljer vi må jobbe litt med. Vi må bare finne flyten, forteller Veliqi. 

FØRSTE HJEMMEKAMP: Til tross for nerver før kamp hjalp Veliqi Volda til seier mot Glassverket.

Hun innrømmer likevel at hun kjente det litt på kroppen før sin første hjemmekamp. Selv om nervene kjentes i dag, er hun ikke i tvil om at kampene som kommer er viktige:

— Fremover må vi bare sikre at alle kampene er i boks. Vi må gi alt og trene mest mulig for å sikre kvalik. Jeg tror og håper det blir kvalik.

Volda har seks kamper igjen av sesongen 2023/2024. Neste kamp møter de Junkeren i nok en hjemmekamp. 

Powered by Labrador CMS