EM-KLAR: På Langevåg skal det avholdes Europamesterskap om et år

Langevåg skal arrangere EM i frisbeegolf i 2025

Mandag kveld bekreftet Langevåg IL Discgolf at de skal arrangere Europamesterskapet i frisbeegolf i 2025. Lederen i idrettslaget forteller at han gleder seg voldsomt.

Publisert

SPORT: – Dette blir jo det største frisbeegolf arrangementet i Norge noen gang. Vi satser på at vi blir rundt 180 deltakere fra 30-35 forskjellige nasjoner.

Dette sier lederen i Langevåg IL Discgolf, Øyvind Jarnes. 

Jarnes kan fortelle at dette var en ganske omfattende søknadsprosess, og at klubben fikk beskjed for en uke siden.

NORGESMESTER: Øyvind Jarnes i aksjon på banen i Langevåg

Spår en lys framtid

Frisbeegolf, populært kalt Discgolf, har vokst enormt som sport de siste årene, mye på grunn av Covid-19. Det har det også på Sunnmøre. Jarnes, som er regjerende norgesmester i frisbeegolf, mener at sporten kommer til å fortsette å vokse de neste årene:

Frisbeegolf:

Idretten frisbeegolf går ut på at man skal kaste en frisbee fra A til B ved å bruke så få kast som mulig. Målet er en kurv. 

– Framtiden for sporten her omkring er meget lys. Vi gleder oss voldsomt til å få satt frisbeegolf enda mer på kartet med et EM.

Idrettslaget har foreløpig ikke offentliggjort dato eller annen ytterligere informasjon om arrangementet.

– På tide! 

Medlem i PDGA (The Professional Disc Golf Association), Leiv Aspén, synes det er på tide at EM skal avholdes i Norge på ny:

– Det er helt utrolig stas! Det har skjedd så mye innen frisbeegolf siden det ble avholdt her sist, noe som gjør det ekstra morsomt. Det er rett og slett bare en ære å få det til Norge.

Trønderen er også klar på Langevåg er en verdig bane for et såpass stort mesterskap som Europamesterskapet. Han mener det er en flott bane og at den opprettholder en høy standard. 

Aspén mener at dette er en unik mulighet for folk fra Sunnmøre og resten av Norge til å få med seg et arrangement på et så høyt nivå:

– Det kommer tilreisende fra hele verden, både spillere og støtteapparat. Derfor håper vi at det også kommer så mange som mulig. Det blir god kok!

Sist EM i frisbeegolf ble arrangert i Norge var i 2001.

Powered by Labrador CMS