KJØRT NED: Bensinpumpen ved Coop Marked, Barstadvik, ble rygget ned i forrige uke og det er uvisst når den er tilbake i drift

Langt til pumpene

På Vartdal og i Barstadvik er det ikke mulig å fylle drivstoff for øyeblikket. Pumpene på Vartdal er stengt på grunn av vedlikehold, mens pumpen i Barstadvik ble kjørt ned forrige uke.

Publisert Sist oppdatert
SØSTRE: Søstrene Elise Roth (t.v.) og Sigrid Roth (t.h.) er medeiere av Spar Vartdal sammen med søster Anne Birthe og far Bjarte Roth.

VARTDAL/BARSTADVIK: Denne uken oppgraderer BunkerOil pumpene utenfor Spar Vartdal som gjør at folk må enten til Ørsta eller ta ferga over til Solavågen for å fylle drivstoff.

— Vi har hengt opp plakater utenfor butikken og ved pumpene slik at folk skal få det med seg, sier Sigrid Roth, som er butikkmedarbeider og deleier i Spar Vartdal. 

Planen er at arbeidet skal vare hele denne uken, så bensinpumpene skal være tilbake i drift på mandag. En strek i regningen var likevel det som skjedde på nærmeste bensinpumpe i Barstadvik. 

— En lastebil rygget ned pumpen der, så det gjør at folk som skal fylle drivstoff må ut på en lengre kjøretur, sier Roth. 

BUTIKKSJEF: Liv Randi Volle håper at folk i Barstadvik har fått med seg at pumpene på Vartdal også er stengt denne uken.

Avstanden fra Vartdal til Ørsta er 20 kilometer, mens fra Vartdal til Barstadvik er det 11 kilometer. Nå som pumpen i Barstadvik er ute av drift må de som bor i området kjøre over 30 kilometer hver vei for å fylle drivstoff i Ørsta, eller ta turen over med ferga til Solavågen. 

Uvisst når pumpen blir reparert 

I Barstadvik ligger bensinpumpen fortsatt i asfalten, etter å ha blitt rygget ned for nøyaktig en uke siden. 

Liv Randi Volle er butikksjef på Coop Marked, Barstadvik. Hun sier at ingen av kundene har reagert på at pumpen er stengt, og at det er uvisst når pumpen blir reparert.

— Det er en forsikringssak som pågår nå, så vi vet ennå ikke hvor omfattende skadene er, eller når man kan fylle drivstoff her igjen, sier Volle. 

Powered by Labrador CMS