KLAR: Volda-student Henrik Fossedal klar for "Love Island" Norge.

Lokal "Love Island"-deltaker 

 — Han er jo PR-kåt

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble deltakerne for den nye sesongen av "Love Island" Norge annonsert. Journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda, Henrik Fossedal (29), er én av ti deltakere som skal søke kjærligheten på Gran Canaria. 

Deltakerne skal bo og leve tett sammen i syv uker, gå på romantiske dater og delta i konkurranser, alt i håp om å finne den store kjærligheten. Innspillingen er allerede i gang - og programmet har premiere mandag 4. mars. 

Sa han skulle til Svalbard

Ettersom at Fossedal hadde taushetsplikt om deltakelsen, måtte han lyve til venner og familie om hvorfor han skulle reise bort. Ifølge medstudenter prøvde Fossedal å skjule deltakelsen ved å si han skulle til Svalbard der han nylig hadde bodd og jobbet. 

— Det var veldig overraskemde at han plutselig skulle til Svalbard, han hadde ikke nevnt noe om det, sier kompis Eskil Flem (22). 

Til tross for løgnene hadde flere en mistanke om at kjærlighet og varmere strøk ventet Henrik. Mistanken ble spesielt stor etter en storhandel kun få dager før avreise.

— Han kjøpte kun sommerklær. Da begynte jeg å sette sammen puslespillet. Hvis man la to og to sammen, var det ganske åpenbart. Selvfølgelig skulle han på «Love Island", sier Flem. 

Romkamerat, Anders Eikanger (22), er ikke overrasket over bestekompisen sin deltakelse. 

— Han er jo PR kåt og glad i oppmerksomhet. Han liker eventyr og å finne på mye tull, så at han er med på reality er ingen overraskelse, sier Eikanger med et smil.

Hvilke forventninger har du til deltakelsen?

— Jeg håper han får vist hvem han er. Jeg har tro på at han finner kjærligheten, men om det blir en sommerflørt eller reell kjærlighet, det vet jeg ikke

GJENGEN: Her er årets deltakere.

De siste årene har «Love Island» blitt et globalt fenomen, og «Love Island UK» var det mest sette programmet på TV 2 play i fjor sommer. P3 profil Nate Kahungu og influenser Nora Haukland var begge deltakere i sesong 2 av Love Island Norge. I dag er Nate og Nora kjente ansikter i underholdningsbransjen, med suksessrike karrierer som har blomstret etter deres deltakelse på Love Island. Deres vei fra realityshowet til kjendisstatus viser hvor betydningsfull plattformen kan være for deltakernes karriere.

Hva skjer med studiet?

Innspillingsperioden på to til syv uker kan by på problemer for Henrik. Dersom fraværet blir langvarig, kan det resultere i manglende godkjenning av studiet, med muligheten for å måtte gjenta året eller eventuelt avslutte studiene. 

— Man har alltid en sjanse til på studiet, "Love Island" er en engangsopplevelse og en mulighet han selvfølgelig måtte gå for, sier vennene om den solariumsbrune bergenseren. 

Studentene på høgskulen har stor tro på at Fossedal kommer langt i programmet og gleder seg til å se han stråle på TV-skjermen. 

Powered by Labrador CMS