Slik vil det se ut når arbeidene er ferdig.
Slik vil det se ut når arbeidene er ferdig.

Må belage deg på støy og støv i området

Det jobbes på spreng med blant annet fasadeendring på Herøy kulturhus. Publikum må regne med konsekvenser under arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Byggearbeidet ved Herøy kulturhus og idrettshall fortsetter. Herøy kommune har signert kontrakt med Sør Mur AS om fasaderehabilitering av bygget. Samtidig arbeides det på spreng med etablering av modulbygg for Bergsøy skole Borga. Arbeidet vil for begge prosjektene starte i løpet av september måned.

Det opplyser Herøy kommune på egen hjemmeside.

Fasaderehabilitering

Fasaderehabiliteringen av Herøy kulturhus og idrettshall vil pågå i nærmere ett år og inneholder flere ulike delprosjekter, blant annet reperasjon av skader i eksisterende fasade. Det skal også arbeides med et nytt inngangsparti mot aktivitetsparken og Havila Stadion Fosnavåg. Biblioteket får dermed et mer funksjonelt inngangsparti i tillegg til at evakuering blir forsvarlig, også for personer med nedsatt funksjonevne.

Konsekvenser for publikum

Skisseforslag
Skisseforslag

Prosjektet får konsekvenser for brukere og bruken av Herøy kulturhus og idrettshall.

Det blir etablert et byggegjerde rundt kulturhuset, samt på nedre parkeringsplass ved Herøy kulturskole. Dette innebærer at parkering til kulturhuset eller området finner plass på oppmerket parkeringsplass ved hovedinngangen.

Alle som skal til kulturhuset bes om å benytte hovedinngangen ved parkeringsplassen. Ytterdører ellers i bygget er stengt for ordinært bruk.

Publikum kan også bli forstyrret av anleggstrafikk. I tillegg vil arbeidet gi både støy og støv i området. Det er fokus på at trafikk til og fra byggeplass skal skje på en forsvarlig og trygg måte for alle.

– Vi oppfordrer derfor alle om å ta hensyn til byggearbeidet og på den måten bidra til at arbeidet blir gjennomført på forsvarlig vis, opplyser Herøy kommune.