Madelen Eid (16) trener og spiller på Hødvoll stadion. Her trener hun på formasjonsspill.
Madelen Eid (16) trener og spiller på Hødvoll stadion. Her trener hun på formasjonsspill.

Madelen Eid (16): – Jeg har satsa veldig på fotball hele livet

Fotballspilleren fra Ulsteinvik er tatt ut på J16-landslaget. Nå sikter hun mot A-landslaget.

Publisert Sist oppdatert

På Høddvoll stadion er damelaget klare for trening i øsende regn. 16 år gamle Madelen Eid spiller ikke bare for Hødd. Hun har nemlig blitt oppdaga og tatt ut til J16-landslaget.

Trener med de beste i landet

Stjerneskuddet fra Ulsteinvik har lyst til å bli så god som mulig, og drømmen er A-landslaget. I høst spiller hun kamper med J16-landslaget, og forteller at det så langt har gått fint - på tross av tap. Landslaget håper å kvalifisere seg til EM, noe Eid synes er artig.

– Det er gøy å trene med de beste i landet, jeg lærer mye av både trenerne og medspillerne.

22 spillere varmer opp i flomlyset på Høddvoll. Trener Ronny Osnes forteller om en ung spillergruppe, på tross av at de er et damelag.

– Det er en fin miks av unge lovende, og eldre etablerte damer. I forrige kamp mot Rosenborg avslutta vi med en snittalder på 18,5 år, fortelleren treneren.

Madelen Eid er klar for EM-kvalik med j16-landslaget.
Madelen Eid er klar for EM-kvalik med j16-landslaget.

Madelen Eid var for ett års tid siden den yngste spilleren på damelaget, og forteller om en naturlig overgang fra rekrutt og hospitering, til fast spiller.

– Jeg har utvikla meg mest i løpet av denne tida på damelaget.

Se hva Eid sier om landslagsplassen her:

Det unge talentet trener hver dag, enten det er med damelaget, guttene eller med faren, Sindre Eid. Både faren og broren har føttene godt planta på gressmatta fra før; Madelen Eid kommer fra en fotballfamilie.

– Jeg jobber hver dag for å bli bedre og ta steg. Jeg har satsa veldig på fotball hele livet, forteller Eid.

Å få til en fin balanse mellom treninger og andre prioriteringer kan være vanskelig, særlig i tenårene, sier Ronny Osnes.
Å få til en fin balanse mellom treninger og andre prioriteringer kan være vanskelig, særlig i tenårene, sier Ronny Osnes.

Utvikler unge spillere

Å se unge talenter utvikle seg, er en av grunnene til hvorfor Ronny Osnes trener damelaget. Å få spillere til toppnivå i Norge, mener Osnes krever en kjærlighet til spillet av både trenere og spillere.

– Jeg håper mange av spillerne som er her nå, hvis de har lyst og vil ofre det som skal til, kan få prøve seg på det høyeste nivået i Norge - det hadde vært kult, sier treneren til Hødd sitt damelag.

Utenom treningene jobber Ronny som lærer, og har tidligere ti års erfaring fra J19-landslaget. Han forteller at Madelen Eid har utviklet seg masse det siste året.

– Det er kjempekjekt å se henne bli tatt ut nå, og det blir alvor nå som de spiller EM-kvalifiserende kamper.

Landslagsdebutanten, som skal på sin neste samling i oktober, synes også det er kjempekjekt:

– Jeg gleder meg til trening hver dag!

Powered by Labrador CMS