Madelen Eid (16) trener og spiller på Hødvoll stadion. Her trener hun på formasjonsspill.

Madelen Eid (16): – Jeg har satsa veldig på fotball hele livet

Fotballspilleren fra Ulsteinvik er tatt ut på J16-landslaget. Nå sikter hun mot A-landslaget.

Publisert Sist oppdatert

På Høddvoll stadion er damelaget klare for trening i øsende regn. 16 år gamle Madelen Eid spiller ikke bare for Hødd. Hun har nemlig blitt oppdaga og tatt ut til J16-landslaget.

Trener med de beste i landet

Stjerneskuddet fra Ulsteinvik har lyst til å bli så god som mulig, og drømmen er A-landslaget. I høst spiller hun kamper med J16-landslaget, og forteller at det så langt har gått fint - på tross av tap. Landslaget håper å kvalifisere seg til EM, noe Eid synes er artig.

– Det er gøy å trene med de beste i landet, jeg lærer mye av både trenerne og medspillerne.

22 spillere varmer opp i flomlyset på Høddvoll. Trener Ronny Osnes forteller om en ung spillergruppe, på tross av at de er et damelag.

– Det er en fin miks av unge lovende, og eldre etablerte damer. I forrige kamp mot Rosenborg avslutta vi med en snittalder på 18,5 år, fortelleren treneren.

Madelen Eid er klar for EM-kvalik med j16-landslaget.

Madelen Eid var for ett års tid siden den yngste spilleren på damelaget, og forteller om en naturlig overgang fra rekrutt og hospitering, til fast spiller.

– Jeg har utvikla meg mest i løpet av denne tida på damelaget.

Se hva Eid sier om landslagsplassen her:

Det unge talentet trener hver dag, enten det er med damelaget, guttene eller med faren, Sindre Eid. Både faren og broren har føttene godt planta på gressmatta fra før; Madelen Eid kommer fra en fotballfamilie.

– Jeg jobber hver dag for å bli bedre og ta steg. Jeg har satsa veldig på fotball hele livet, forteller Eid.

Å få til en fin balanse mellom treninger og andre prioriteringer kan være vanskelig, særlig i tenårene, sier Ronny Osnes.

Utvikler unge spillere

Å se unge talenter utvikle seg, er en av grunnene til hvorfor Ronny Osnes trener damelaget. Å få spillere til toppnivå i Norge, mener Osnes krever en kjærlighet til spillet av både trenere og spillere.

– Jeg håper mange av spillerne som er her nå, hvis de har lyst og vil ofre det som skal til, kan få prøve seg på det høyeste nivået i Norge - det hadde vært kult, sier treneren til Hødd sitt damelag.

Utenom treningene jobber Ronny som lærer, og har tidligere ti års erfaring fra J19-landslaget. Han forteller at Madelen Eid har utviklet seg masse det siste året.

– Det er kjempekjekt å se henne bli tatt ut nå, og det blir alvor nå som de spiller EM-kvalifiserende kamper.

Landslagsdebutanten, som skal på sin neste samling i oktober, synes også det er kjempekjekt:

– Jeg gleder meg til trening hver dag!

Powered by Labrador CMS