TRIST: Samfunnshuset lyser ikke opp en ellers grå dag i Volda, men dette blir det nå endringer på.
TRIST: Samfunnshuset lyser ikke opp en ellers grå dag i Volda, men dette blir det nå endringer på.

Oppgraderingen har en prislapp på 3,5 millioner kroner

Etter flere år med forfall skal samfunnshuset i Volda endelig få en oppgradering.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lengre prosess kan Volda kommune nå starte arbeidet med å utbedre fasaden på samfunnshuset. Arbeidet skal ifølge kommunens hjemmeside ferdigstillelses i juli 2022.

Kommunen signerte kontrakt med entreprenør 30. august, og arbeidet starter umiddelbart. Det er gjennomført prøveboringer i betongen som viste et lavt saltinnhold i betongen.

Dette gjør at bygget kan behandles med elektrokjemisk behandling, for å stanse rust, slik at utviklingen av betongskader opphører.

– Erfaringar i bransjen viser at denne behandlingen har en bestandighet på minst 25 år så lenge metoden blir utført korrekt. En annen forutsetning for et varig resultat er vedlikehold av overflater i form av maling som beskytter mot ytre påkjenninger, forklarer eiendomssjef i Volda kommune, Kjell Magne Rindal.

Oppgraderingen, som har en prislapp på ca 3,5 millioner, kan kanskje være skuffende for flere. Det er foreløpig ingen grafitti eller kunst i sikte, derimot et godt gammeldags malingsstrøk.

– Oppdraget til eiendom er å oppgradere fasade og male med beskyttende maling. Vi ser nå på gamle bilder av bygget for å finne frem til en fargeløsning.

– Flere ønsker seg for eksempel graffiti eller kunst på bygget, er dette noe dere vurderer?

– Nei, bygget blir behandlet med beskyttende maling. Eventuell utsmykking er noe en må få politisk bestilling på.