TILTALE: Statsadvokatene i Møre og Romsdal har tatt ut tiltalen mot en mann i 50-årene for seksuelle overgrep. FOTO: Benjamin Vorland Andersrød
TILTALE: Statsadvokatene i Møre og Romsdal har tatt ut tiltalen mot en mann i 50-årene for seksuelle overgrep. FOTO: Benjamin Vorland Andersrød

Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot sin egen datter

En mann fra Sunnmøre er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med datteren sin, som er under 14 år. Det skal ha vært gjentatte overgrep i perioden 2019 frem til mars 2022.

Publisert Sist oppdatert

FOSNAVÅG: Statsadvokatene i Møre og Romsdal har tatt ut tiltale mot en mann i 50-årene fra Søre Sunnmøre for grove seksuelle overgrep mot sin egen datter.

Overgrepene skal ha pågått over en periode på 3 år, og startet da datteren var elleve år gammel.

Det er statsadvokat Inger Myklebust som har tatt ut tiltalen mot mannen.

— Det er tatt ut tiltale på alvorlige straffebestemmelser i straffeloven, og det er jo lovens strangeste straff som er den øvere strafferammen her. Det er jo helt klart at det er alvorlige overgrap mot et barn som er begått, sier aktor Inger Myklebust til Nærnett.

Hun kan også fortelle at det per i dag er kalt inn fem vitner fra påtalemyndigheten sin side. Men hun utelukker ikke at bistandsadvokat vil komme med flere vitner etter hvert.

Saken skal gå over tre dager, i Møre og Romsdal tingrett fra 9 til 11. mai.

Nærnett har forsøkt å få kontakt med mannen sin forsvarer Oddvar Aarsæther, men har ikke lykkes.