KLARE IGJEN: Sakulchai Riyawong står klar ved grillen når kundene strømmer til Garnes Thai, noe de virkelig har gjort etter gjenåpningen.

To tusen vårruller gikk med da Garnes Thai åpnet dørene igjen

Etter å ha pusset opp i fire måneder er Joshua, mamma og pappa klare for å åpne familierestauranten for kunder igjen.

Publisert Sist oppdatert

FOSNAVÅG/ULSTEINVIK:

– Dette er andre gangen siden 2012 vi har gått tom for vårruller.

Joshua Riyawong (17) sier mamma og sjef Annida Sirin står opp klokka fire hver morgen for å lage vårruller. Alle er laget for hånd, og har lik størrelse selv om det blir relativt mange på en dag.

– Hun lager over tusen stykker hver gang, men søndag rakk selv ikke reservelageret, sier Joshua.

FULLE DAGER: Garnes Thai har åpent fra torsdag til søndag, men tross få dager åpent har de veldig mye å gjøre. Joshua Riyawong (17) er med å hjelpe til på fritiden.

Sultefora kunder

Dørene til Garnes Thai var vært stengt i fire måneder. Grunnen er at kjøkkenet har blitt pusset opp, og i tillegg har innkjørselen til resturanten blitt utbedret. Det stopper likevel ikke der for familiebedriften.

– Vi er omtrent halvveis i oppussingen. Planen er også å bygge en garasje, og over den vil vi lage til spiseplass for gjestene, sier Joshua.

Dørene til take-away restauranten ble åpnet sist helg, og kundene gikk av skaftet da de igjen kunne kjøpe thaimat.

– Vi hadde over 200 bestillinger, og over to timers ventetid søndag, sier 17-åringen. Vi måtte til og med si nei til noen kunder fordi vi hadde så mye å gjøre.

Samarbeider godt

Garnes Thai åpnet i 2012, men da under navnet Garnes Krabbe og Vårruller. Da var det Joshuas bestefar som fisket krabber og solgte det. Kombinasjonen av økt etterspørsel etter thaimat, og en alderende bestefar gjorde at Johuas mor Annida tok over stedet. Med hjelp fra sønnen og mannen Sakulchai valgte de å konsentrere seg om thaimat og endre navn.

– Men hvordan er det å jobbe med mamma og pappa?

– Mange sier det ikke fungerer å jobbe med familien sin, men jeg synes det fungerer godt å jobbe med familien min. Vi vet hva hverandre skal gjøre fordi vi har en connection, sier Joshua.

Skyhøye ambisjoner

Joshua tar i mot bestillinger, og hjelper til med det tekniske i resturanten. Han innrømmer likevel at den store drømmen er noe helt annet. Han holder nemlig på å ta flysertifikatet på småfly, samtidig som han hjelper mamma og pappa med bedriften.

MYE FORSKJELLIG: Hos Garnes Thai har de et rikt utvalgt av thaimat. Foto: Mads Thygesen
HELT BORTE: Sist søndag ble hele lageret med vårruller tømt. Omtrent 2000 vårruller forsvant ut dørene på Garnes Thai. Foto: Mads Thygesen

– Drømmen er å bli pilot, og fly passasjerfly. Når jeg er ferdig på videregående skal jeg flytte til Oslo for studere for å bli pilot, sier 17-åringen.

Men selv om han helst ikke ønsker å ha beina godt planta på bakken, er ikke tanken om thaimat, og å overta restauranten på Garnes helt fjern.

– Det hadde vært trist å la Garnes Thai dø når mamma og pappa ikke orker mer. Så enten gjør jeg det selv eller så finner jeg noen som kan ta over bedriften, sier han.

Powered by Labrador CMS