LEKKERT: Begge rettene guttene fikk servert på Tik i Ørsta var lekkert dandert på sine respektive serveringsoverflater.

Innbydende og forfriskende hos Tik Café og Restaurant i Ørsta

Anmelderne holdt på å ende opp med en bomtur til Ørsta, men Tik Café & Restaurant reddet dagen og magen.

Publisert

Idet guttebassene, eller de etter hvert mye omtalte “matanmelderne fra Nærnett” om du vil, krysset kommunegrensen til de to rivaliserende kommunene Volda og Ørsta, var ganen finjustert for de herligste indiske smaker.

Dessverre eller heldigvis, alt etter som, gikk planen om indisk mat skeis. Tommy og Prebz måtte dermed justere kompasset, og peilet seg inn på den relativt nyoppstartede Tik Café & Restaurant.

Se nederst i saken for poengsummen til Tik Café og Restaurant i Ørsta!

Raff stil

Når vi spankulerte inn i lokalene til gamle Fugl Føniks (nå begjært konkurs), så ble vi umiddelbart begeistret av den hippe og hipstrete stemningen. Grå murvegger i skjønn harmoni med speilvegger malt i sort, traff i hvert fall Prebz´ pupiller.

– Dette var en raff stil jeg kunne hatt hjemme hos meg selv, sa interiørikonet Prebz.

Vi ble kjapt tilvist bord av en vennlig og imøtekommende servitør, som snakket en snerten hybrid av sunnmøring og bred amerikansk. Dermed var atmosfæren og settingen satt for en ny og spennende smaksopplevelse.

Original meny

Etter å ha bivånet menyen, eller rettere sagt arket som var plassert på en treplate, så var vi nødt til å ty til vår gode venn Google. Det sto lekne og fristende matretter vi aldri hadde hørt om på menyen, og det likte begge anmelderne godt.

Det tok ikke lang tid før anmelderne skannet qr-koden, og dermed kunne bestille og betale maten på en effektiv og enkel måte. Vi stusset på om man kunne bestille direkte til servitøren, og det kunne sunnmørikaner´n (les sunnmøre og amerikaner, og slå ordene sammen) bekrefte at man kunne. Tommel opp for dette, i og med at alle ikke er like teknologisk begavet som unge og fremadstormende studenter.

– Det blir jaggu spennende å se hva de disker opp med her, altså, utbrøt Tommy.

Han hadde nemlig bestilt en ostetallerken med et snertent tilbehør, mens Prebz hadde bestilt en rugbrød sandwich med brandade. Brandade er en slags mikstur av potet og klippfisk.

SMAKFULLT: Både måten maten ble servert på og smaken var upåklagelig på Tik Café og Restaurant.

Kjapp og lekker servering

Etter en liten stund kom maten til Tommy på en sylfrekk serveringsfjøl. Det falt i god jord hos den ellers enkle totningen. Prebz fikk også en kul asjett, og anmelderne slo fast at maten så svært så innbydende ut.

– Fôret ser nokså annerledes ut enn det vi har blitt vant til på Søre Sunnmøre, fastslo Prebz.

Tommy sa seg enig, og det var dermed knyttet stor spenning til smaken på det vi hadde fått servert. Vi konkludert kjapt med at den kulinariske serveringen sto ganske i stil med maten på asjetten.

Prebz sitt smørbrød var lekkert dandert og smakte godt. Den grove skiva i bunn var gjennomvåt av olje, og kunne med fordel vært hakket “tørrere”. Men hybriden av potetmos og hvit fisk var god på smak. Toppingen av avokado, rogn og alfaspirer var frodig sammensatt, og helheten med salte mandler og smakfull olje dandert på asjetten, traff godt.

Hvis Prebz skulle finne noe å trekke for, så var det en relativt liten mengde mat på tallerkenen. Samtidig kunne kokkene ha spicet opp smakene enda mer. Smakene var for all del god og fint sammensatt, men det ligger nok enda mer potensiale i denne matretten.

BRANDADE: Prebz prøvde brandade for aller første gang. Det var en suksess.

Savnet litt spark

Etter å ha gaflet i seg diverse relativt enkle retter over hele Søre Sunnmøre falt Tommys valg denne gangen på noe litt mer raffinert. En oste- og spekefjøl var det ganen krevde denne høstdagen.

Som nevnt var det virkelig lagt hjerte og sjel i presentasjonen, noe som ble satt pris på. To ulike oster, to typer spekeskinke og tre-fire lekre knekkebrød var akkompagnert av honning og druer i sukkerlake på siden. Hadde det vært mulig å sikle gjennom øynene hadde Tommy gjort det.

Også på smak var retten meget god. Kjøttet var salt, men ikke for salt, og ostene var runde og gode.

– De kunne kanskje vært enda tøffere med osten, bemerket totningen som savnet noen oster med litt mer “kick”. En type blåmuggost kanskje?

Alt i alt var det en god opplevelse med flere ulike smaker som utfylte hverandre på en god måte. For prisen hadde nok storspiseren ønsket seg et par skiver ekstra med ost for å fylle magen, men på smak var retten rett og slett god.

– Thænk you, my mæn!

Etter måltidet var det to meget fornøyde anmeldere som diskuterte det de nettopp hadde opplevd midt i Ørsta sentrum. Stedet som kanskje er mest kjent for pølse på Circle K (populært hos rånerne journ. anm.) disket opp med det som uten tvil var stedet med mest klasse så langt i guttenes prosjekt.

En meny som inneholdt alt fra dagens kjøtt til fiskesuppe og nuggets satte et smil på begges munn denne ellers grå torsdagen. I tillegg var dagens servitør av det meget hyggelige slaget, noe som gjorde totalopplevelsen enda bedre for Tommy og Prebz.

– Thænk you, my mæn, på var beskjeden Prebz slengte i fra seg på vei ut av lokalene. Den beskjeden gjelder hele gjengen der borte i Ørsta. Alt fra interiør til mat til service var det høyt nivå på, rett og slett.

Tik Café og Restaurant i Ørsta kom voldsomt inn fra siden og meldte seg virkelig på i kampen om en god plassering i denne høyst uhøytidelige kåringen av Søre Sunnmøres beste spisested.

Nedenfor finner du Søresnadder med Tommy og Prebz' helt egne poengsystem for spisestedene de besøker!

Powered by Labrador CMS