VARM ATMOSFÆRE: Hos Oddny blir du møtt av en varm og lun atmosfære.

Med hjerte for healing

Allerede som 4-åring visste Oddny Nora Kalvatn (63) i Ørsta at hun ikke var som alle de andre. Resten av livet har hun levd som healer og klarsynt, og opplever stor etterspørsel for tjenestene sine.  

Publisert Sist oppdatert
BRENNER FOR Å HJELPE: Oddny har hjertet for healing og forklarer at pengene ikke er det hun legger mest vekt på.

På barneskolen kunne vesle Oddny føle energien til alle rundt seg, en aura. Ifølge åndelig tro er auraen et energifelt som gir utstråling fra mennesker, dyr eller objekter i form av farger. Fargene forteller gjerne hvilken tilstand noe eller noen er i. Hos Oddny kunne enkelte av fargene tolkes som et uttrykk for angst, frykt eller harmoni.

Har drevet klinikk i snart 40 år

Vi blir møtt av en blid og noe mystisk dame i Ørsta sentrum. Håret er hvitt, men blikket er gyllent. Hendene er små og silkemyke når vi hilser. «Oddny» sies det.

I dag driver Oddny en klinikk i Ørsta der hun tilbyr healing og samtaleterapi.                             — Mange kommer for å prøve å se livet på en dypere måte. Vi har mye krig og elendighet i verden. Kundene søker etter det gode, meningen med livet, og hvordan de skal leve uten angst eller frykt, sier hun.

I barndommen kunne hun føle at en kraft dukket opp hos de hun møtte. Hun visste aldri hva som dukket opp, men det hendte seg at hun kunne se inn i fremtiden til de hun møtte. 

Mye av det hun kunne se, viste seg å stemme. 

Etter hvert som Oddny vokste opp, begynte hun å eksperimentere med kort og kaffegrut. Det var først da at hun begynte å få spørsmål fra andre om å bli spådd.

Oddny ble bare mer og mer nysgjerrig på hva hun kunne klare å utvikle av evnene sine. På fritiden begynte hun å lese selvhjelpsbøker og deltok på diverse kurs.

— Jeg ble mer interessert i det alternative og begynte å ta kurs i soneterapi og aromaterapi.

LESER BIBELEN: Oddny forteller at hun leser bibelen på sin egen måte og forklarer at vi alle er på en måte gud, den skapende kraften.

Nysgjerrigheten om kroppens indre vokste seg større. Etter hvert tok hun flere kurs, denne gangen i meditasjon og silva. Oddny forteller at Silvametoden ga henne redskaper en kan bruke for å styre sitt eget sinn. Nå kunne hun skape en ro og balanse i livet, og utvikle et dypere nivå i bevisstheten. 

I det vi ankommer klinikken blir vi møtt med en helt spesiell varme. Atmosfæren kjennes trygg. Vi blir ført inn fra et rom til et annet, og møter til slutt rommet hvor behandlingene skjer, helt innerst i klinikken. På veggen henger en rekke av diplomer for gjennomførte kurs. På kontorpulten er det tente lys og pyntegjenstander. Oddny forklarer at de ikke nødvendigvis trenger å bety noe, men at energien kan skape en høyere intelligens.

PYNT: Ikke bare fint å se på, men er også en kilde til energi.

Får besøk av folk fra helsetjenesten

Mange er nok skeptiske til slike behandlinger. Likevel er det stor etterspørsel av healere og alternative behandlinger i Norge. Oddny opplever å ha fylt opp timene sine, og på et tidspunkt hadde hun en ventetid på to år. 

—  Til og med leger og psykologer kommer på besøk. Jeg tror de kommer fordi man trenger folk som er helt alminnelige og menneskelige, ikke så formelle. 

Responsen er positiv. 

— Det er ikke alltid jeg har rett, men jeg får mye gode tilbakemeldinger. Jeg bruker god tid på hver enkelt som kommer til meg, og med seg får de et eget skriv som gir de råd.

Klarer du å legge fra deg den negative energien etter en behandling?

— Energien eller problemene til andre har aldri påvirket meg videre i tiden etter behandling. Den tunge energien forsvinner i det vi prater, sier Oddny.  

Skulle ønske det ble lært om i skolesystemet

Tanker, følelser og åpenhet til eget sinn er ikke noe du trenger å være troende for å lære. Vi må lære oss å forstå hvem vi er og hva vi leter etter, forteller Kalvatn. Hun mener vi burde lære hvordan vi som mennesker bør takle følelser og egenkjærlighet tidlig i oppveksten. 

— Alle lidelser og tilstander i kroppen handler om det mentale eller persepsjonen, hva vi ser i livsbildet vårt. Spesielt det vi opplever i barndommen er grunnlaget for dannelsen av vår mentale og fysiske tilstand.

KOMMER MED BUDSKAP: — Vi må lære oss å forstå hvem vi er og hva vi leter etter, først da kan du forstå livet ditt bedre.

— I dagens samfunn har vi mye motstand. Mennesker skal forsvare seg på en måte, vi er så redde, og frykt skaper motstand. Det er mange som sliter med å bryte den motstanden og tar det med seg langt i livet. 

Hva anbefaler du å gjøre dersom noen står fast i livet?

Oddny hevder at hun hjelper mange i form av pusteøvelser, meditasjon, og det å bygge på sin indre monolog for å få orden i tankene.     

 — Husk at pusten er en livskraft. Så fort man velger å puste og åpne opp for det gode, så vil man raskt kunne finne seg selv og finne fred, avslutter Oddny.

Powered by Labrador CMS