– Mye mer enn marsjering

Da Volda skulekorps spilte med tidligere MGP-finalist Blåsemafian måtte man holde seg fast for å ikke bli blåst av scenen. 70 år som skolekorps ble feiret med en skikkelig folkefest.

Publisert Sist oppdatert
Dirigent Ulf er svært stolt av de unge som har turt å frigjøre seg.

VOLDA: Lørdag var Studenthuset Rokken fylt til bristepunktet av musikkelskere i alle aldre. Til Volda skulekorps' 70-årsjubileum var et stort forbilde invitert. I et år har samarbeidet mellom Blåsemafian, der alle gutta har bakgrunn i korps, vært planlagt. Det forteller korpsdirigent Ulf Kristiansen like før generalprøven.

 Her er en haug med ungdom og unger som vil vise at det å gå i korps er mer enn marsj i gågata, at det faktisk er utrolig tøft, utbryter han.

Ifølge dirigenten har ikke bandmedlemmene gjort annet enn å skrive autografer i alle pauser. Han mener Blåsemafians stil med mye bevegelse og noteløse fremførelse er til inspirasjon.  

- Det handler om å slippe seg løs og tørre, og det har vi jo klart her. Det er til og med mooves på et par stykker, det er jo vanvittig, utbryter Ulf.

Hør radiosaken her: 

Siste finish 

Snart generalrpøve

Barn, unge og voksne gjør seg nå klare for siste innspurt før jubileumskonserten. Noen springer rundt, kaster drillstaver i været, prøver noen toner på instrumentene sine eller trer på seg hørselsvern. På bardisken ligger tomme pizzafat og halvfulle brusflasker. Noen skumpropper med neonfarger har lurt seg inn blant pomponger og hørselvern. Alle er likt kledd, med svarte capser og gensere fra Blåsemafians kolleksjon. 

Spente, men klare

Hannes
Solveig
Mari

Tre av musikantspirene som gleder seg til showet er Hannes Nygaard Hedmo, Solveig Bjørneset Hauken, og Mari Larsen Hasle. De synes det er kult og spennende, men også litt skummelt. Hannes kjenner på det nå, at de skal spille for så mange. Mellom de tre vitses det vennskapelig om at han kan komme til å miste trommestikkene. 

- Hvis du mister trommestikkene så havner de mest sannsynlig i hodet mitt, så prøv og ikke gjøre det, sier Solveig. 

Alle tror det blir gøy å spille med noen som er så gode. Mari, som er en av drilljentene gleder seg også. Hun påpeker at inspirasjonen nok er størst for dem i korpset som spiller instrumenter.

- Jeg tror ikke Blåsemafian er så flinke til å drille, sier hun med latter i stemma. 

Korps med mening

For de unge er det å spille i korps å gjøre noe sammen. "Familie" kommer opp flere ganger. Solveig og Mari deler samme oppfatning. 

- Hvis man har hatt en dårlig dag kan man komme og vite at... begynner Mari.

- At alle vil ta deg godt i mot, fullfører Solveig med et smil.

Generalprøve

Brått blir det mer romstrering nede fra hovedscenen. Flere strømmer til når klokka nærmer seg showtime. 

- Da gjør vi oss klare til Stronger Together, ropes det. 

Det er korpslederen som overdøver prøvende instrumenter og spent småprat. Ulf Kristiansen, som nå står med saksofonen rundt halsen, har øvd lenge med gjengen. Med capsene på, ørepropper i øra, trommestikker i hånda, eller en messingtut mot munnen, står de ivrige deltagerene klare. Siste mulighet for å putte noe i øra nå. Lysene slukkes i salen. Så kommer en blanding av 17.mai og fest til live på scenen. 

Blåsemafian spilte også noen låter alene på scenen
DRILLPIKE I FRONT: siste terping på trinnene
Powered by Labrador CMS