FAR OG DATTER: Stian Osdal sin glede for mat har blitt videreført til datteren Natalie Osdal.
FAR OG DATTER: Stian Osdal sin glede for mat har blitt videreført til datteren Natalie Osdal.

Natalie (20) –Jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb.

Stian Osdal (47) og datteren Natalie Osdal (20) fra Volda er de eneste kokkene i firmaet Osdals Catering. Datteren har store ambisjoner om fremtiden i bedriften.

Publisert

VOLDA: Natalie ønsket ikke å sitte bak skolebenken lenger, og kokkelinjen på Ørsta vidaregåande skule ble et godt alternativ. Nå elsker hun å kunne jobbe med familien.

– Jeg var skolelei og trengte å gjøre noe praktisk, forteller Natalie.

Kokkelinjen ga Natalie mye læring og fagbrevet hun ville ha. Alle vennene skulle gå studiespesialiserende linje ved Volda vidaregåande skule, men Natalie fulgte ikke strømmen.

– Nei, jeg ønsket ikke å gå studie selv om jeg ville være med vennene mine, sier hun.

Det sosiale på kokkelinjen var ikke helt som Natalie håpet på.

– Men det har ikke noe å si, jeg var der bare for meg selv og ønsket den utdanningen, sier hun.

Det å lage mat har alltid vært en stor interesse for Natalie. Hele livet hennes har hun også hatt en far som har jobbet som kokk både hjemmefra og borte. Det å lage mat gir Natalie glede, og det kjekkeste hun liker å lage er tapas eller desserter.

– Da er det gøy å legge opp, gjøre pirkearbeid og få en pen tallerken, sier hun.

FAVORITTMATEN: Lasagne eller pasta med kylling og pesto er blant favorittrettene til Natalie.
FAVORITTMATEN: Lasagne eller pasta med kylling og pesto er blant favorittrettene til Natalie.

Jobbe, tjene, spare

Natalie bor fortsatt hjemme og elsker å jobbe så hun kan tjene og spare pengene. Hun skal fortsette å bo hjemme, men har vurdert nettstudier ved siden av jobben.

– Markedsføring virker gøy, og er nok lurt å kunne i jobbsammenheng for å reklamere for cateringen på sosiale medier, forteller Natalie.

Hun tenker ut hva som er lønnsomt i forhold til fremtidsplanene.

– Jeg har bare veldig lyst til å bli sjef, drive mitt eget firma og ikke jobbe for andre.

Natalie sier at det å jobbe for pappa går greit. Hun føler det er en del av veien til målet.

Lange dager og mange bestillinger

– Pappa er det store forbildet, jeg ser veldig opp til han. Pappa inspirerer meg, sier hun.

Natalie forteller at hun har ambisjonar om å ta alt pappaen har laget, og gjøre det til noe enda bedre.

– Planen var ikke at det skulle bli en familiebedrift, det bare ble sånn, forteller Stian Osdal.

Stian har alltid hatt bakgrunn som kokk, men trives nå godt i jobbsamarbeid med datteren, og med hjelp fra andre familiemedlemmer. Med bare far og datter på kjøkkenet kan det bli lange dager, spesielt rundt høytidene.

– Da kan det bli opp til 14 timer arbeid, men jeg elsker å bli sliten og bare komme hjem og legge meg ned og slappe av, forteller Natalie.

Datteren har jobbet jevnt i firmaet siden 2017, men fikk fast stilling i 2019 etter hun tok fagbrev som kokk.

Hver dag har de dagens middag. Under ser du Natalie gjøre klar råvarene:

Powered by Labrador CMS