POPULÆRT FOREDRAG: Mange tok turen innom for å la seg inspirere av pyskologen.

Naturen som lykkepille

Foran et fullsatt Ørsta kulturhus, står en dame med navn Johanne Refseth. Hun er psykolog, men mest av alt er hun kjent for sin glede i soveposen.

Publisert

ØRSTA:

SIGNERING: Det var lange køer for boksignering etter foredraget.

Vi lever i et samfunn i dag hvor det er vanvittig lett å unngå følelsene sine, sier Refseth. Hun tilbringer over 50 netter ute i året.

Naturen og soveposen har ikke alltid vært hennes tilfluktsted. Da hun først skulle oppdage naturen, måtte hun igjennom noen youtube- videoer for å forstå seg på primusen. I senere tid har primus-kaffen blitt hennes største belønning. Refseth forteller nemlig hvordan kaffen, som du lager selv, etter en noe søvnløs natt, er den beste.

Ut av kroppen-opplevelse

NATUREN I SENTRUM: Refseth forklarer hvordan en kan bruke naturen som terapi.

Dyr og uvedkommende gjester har holdt Refseth våken om natten, men det var kun i starten. I 2015 gikk hun gjennom sin livs største kjærlighetssorg. Etter å ha hørt sangen ¨I will always love you¨ av Whitney Houston et par ganger for mye, mens tårene trillet, fikk hun en ut av kroppen-opplevelse.

Hun så seg selv med nye øyne og bestemte seg for å bli en sånn som teltet ute i naturen. Helt alene. Det var ikke den letteste oppgaven, men psykologen tok seg selv i skinnet og kjøpte både et enmannstelt og turtøy.

Bok på topp

Åtte år senere har Refseth skrevet en bok som har ligget på bestsellerlista i et halvt år.

(Saken fortsetter etter bildet)

DU ER HELT VANLIG: Refseth poengterer at det som blir beskrevet i boken ikke kan brukes for å diagnostisere deg eller dine nærmeste.

Alle burde kunne litt av det en psykolog kan, sier hun engasjert.

Dette er målet med både boka og Instagram-profilen hennes, som for øvrig har over 60 000 følgere. Selv som psykolog kan man oppleve angst, og Refseth beskriver hvordan angsten slipper taket mer og mer ute i naturen.

Det som skjer ute i naturen er at det generelle stressnivået går ned, forklarer Refseth.

— Du kan kombinere friluftsliv og Netflix

Refseth forteller at hvis du blir redd på tur så kan du lese en god bok, høre på podkast eller til og med se på Netflix i teltet. Det viktigste er å gi seg selv rom.

Powered by Labrador CMS