Toril Høydal er vaksinekoordinator i Volda kommune, og oppfordrer alle til å møte opp til oppsatt vaksinetime.
Toril Høydal er vaksinekoordinator i Volda kommune, og oppfordrer alle til å møte opp til oppsatt vaksinetime.

Nesten 60 prosent er fullvaksinert i Volda - nå ber kommunen om én ting

Volda kommune er kommet langt i vaksineringen. 58,8 prosent er fullvaksinert og 73,2 prosent har fått minst én dose. Også vaksinering av barn og unge er i full gang.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag og torsdag denne uken har mellom 650 og 700 personer fått time til 2. dose vaksinering. Dette er i hovedsak personer under 35 år og studenter.

Det opplyser Volda kommune på egne hjemmesider.

Personer som ennå ikke fått time til 1. eller 2. dose, må nå selv ta kontakt med vaksinetelefonen for bestilling av time. Fra oktober blir det vaksinering kun en dag i måneden.

Høyskolestudentene har fått tre dager i september de kan sette seg opp til time, og denne vaksineringen er godt i gang. De fleste har fått 1. dose i hjemkommunen.

Fra og med 7 september er det åpent for selvbooking for aldersgruppen 12-17 år via Helsenorge.

16 og 17-åringer

Alle født i 2004 og 2005 skal også få tilbud om vaksine og har fått innkalling via Helsenorge. De fleste har fylt 16 år og er helserettslig myndig og kan samtykke til vaksinering selv. Denne gruppa har fått innkalling via Helsenorge. De som er født i 2005 og ikke har fylt 16 år, må ta samtykkeskjema med underskrift fra begge foresatte. Dette blir sjekket når du ankommer lokalet. Dersom den ene foreldreren er bortreist, må du ta med erklæring på SMS eller e-post fra vedkommende. Denne gruppa skal ha intervall på 8-12 uker mellom dosene.

12-15-åringer

Årskullet 2006, 2007, 2008 og alle fra 2009 så snart de har fylt 12 år, skal få tilbud om vaksine. Denne gruppa skal bare ha en dose i denne omgang, og foresatte må selv bestille time til vaksineringen via Helsenorge.

For barn og ungdom under 16 år vil det kreves samtykke med underskrift fra begge foreldre ved felles foreldreansvar. Dette blir sjekket når du ankommer lokalet.

Barn og unge 12 år eller eldre som har gjennomgått covid-19 infeksjon, bør foreløpig ikke motta vaksine. Dersom en er usikker på dette, kan dose 1 settes.

Barn og unge 12 år eller eldre med alvorlig underliggende sykdom har lenge fått tilbud om vaksine, og dette gjelder ennå. Denne gruppa skal ha tilbud om to doser.

Bruker mye tid og ressurser på vaksinering

For enkelte barn kan det være aktuelt med to doser, som for eksempel familie med sårbare pårørende eller andre tilleggsrisikoer. Intervall skal da være på 8-12 uker.

På grunn av koronavaksineringen blir vaksineringen av 10. klassinger utsatt fra september til senere i høst. Det ble anbefalt at koronavaksiner blir satt med én ukes intervall til andre vaksiner.

Vaksinasjonsteamet i Volda bruker fortsatt mye tid og ressurser til planlegging og gjennomføring av vaksinasjonen i Volda. Stadige endringer på for eksempel intervall og nye grupper er krevende.

– Den beste hjelpen vi kan få er at timer blir bekrefta raskt og at en møter til oppsatt tid til vaksinering, sier vaksinekoordinator Toril Høydal.