- Jeg er stolt av lagkameratene mine

Det var folkefest i Volda Campus Arena i helga, og på søndag var hallen nesten stappfull for å heie frem Volda i både gutte- og jentefinalen. Jentene stakk av med en overlegen seier.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: NM i Volleyball for U15-klassen gikk av stabelen i helga, i Volda Campus Arena. Helga endte med at KFUM Volda ble representert av både jentene og guttene i finalen.

Kaptein for jentene på KFUM Volleyball, Ingrid Simonsen (15), er fornøyd med lagets innsats.

STORFORNØYD: Ingrid Simonsen (15), Birte Krumsvik (14) og Ingrid Humberset (13).

– Det føles helt fantastisk å få være på hjemmebane, og i tillegg få vinne. Det er skikkelig stas, og jeg er stolt over lagkameratene mine, forteller hun.

FOLKEFEST: Folk strømmet til for å se finalen søndag 3. april

Veien til finalen

Gjennom helga har Voldajentene møtt flere gode lag, fra forskjellige plasser i landet. Hovedlagleder Rune Bernås sier veien til finalen har vært overaskende grei.

– Vi møtte et veldig godt lag fra Rogaland i kvartfinalen og Molde i semifinalen. Men vi hadde kontroll, og det er veldig kjekt å få det til resultatmessig i finalen.

Bernås forteller at flere hadde stemplet Volda som forhåndsfavoritter, men det var han ikke helt overbevist om.

– Det har vært mange gode lag, fra flere plasser i Norge. Vi har et lag med et høyt nivå, og det er mange flinke jenter. Det er virkelig fortjent, sier Bernås

Ingrid Simonsen sier hun synes laget har spilt jevnt over stabilt.

– Jeg synes vi har spilt godt. Det har vært variert, men spennende, sier hun

Jentene vant første sett 25-20 og andre sett 25-13.

Upåklagelig innsats på guttene

Voldas guttelag møtte ØKSIL i finalen. De vant sitt 1. sett, før det så raknet. Laget endte på en andreplass, men trener Bernt Humberset synes guttene hart gjort en god jobb både på banen og på benken.

– Innsatsen har vært topp og alle har spilt veldig bra. Det er helt upåklagelig.

Humberset påpeker at veien til finalen har vært fantastisk. Han sier de spilte bedre og bedre gjennom turneringa. De spilte mange jevne og tighte kamper.

– Det har vært mye stang inn, både i semi-, kvart-, 8-dels og 16-delsfinale. Men det var digg å komme til finalen, sier han.

ØKSIL stakk av med seier

ØKSIL stakk av med seieren i gutteklassen. Kaptein Oskar Gabrielsen (14) er godt fornøyd med helga.

VERDT TUREN: ØKSIL var strålende fornøyd med 1. plass i NM.

– Vi har spilt godt. Det var litt rusk i gruppespillet. men vi klarte å spille oss inn. Så ble det bare lettere og lettere, forteller Gabrielsen.

Laget har tatt den lange turen helt ifra Vesterålen, men det plager ikke dem når de endte opp med seier. Han synes det er kult å komme på 1. plass foran alle laga i Norge.

– Det føles veldig bra å ha vunnet, spesielt når vi har reist så langt. Da er det verdt det.

Powered by Labrador CMS