SNØ: Alt er klart for ny skisesong, nå venter bare Trygg Samuel Lindkjølen på det første snøfallet.

Ny skifilm fra Sunnmørsalpene

Trygg Samuel Lindkjølen (31) flyttet til Volda for å stå på ski, nå er han aktuell med sin andre skifilm.

Publisert Sist oppdatert

Fri Flyt Filmtour:

- Viser årets utvalgte skifilmer rundt om i Norge hvert år siden 1998.

- I år foregår touren fra 23. september - 17.oktober 

- 25 års jubileum i år

I helga var Fri Flyt Filmtour på Rokken Studenthus med sine nyeste skifilmvisninger. Trygg Samuel Lindkjølen var en av de som presenterte filmen sin. For andre året på rad har Lindkjølens skifilm kommet med i programmet. 

— Jeg vil lage film som viser skiglede. Hvis folk kommer bort til meg etter filmen og sier at de vil stå på ski, er jobben min gjort.

STORSLÅTT NATUR: Det var jubel og rungende applaus på Rokken fredag kveld, spesielt når spektakulære scener ble vist på storskjermen.

Det skulle ikke stå på skiglede og entusiasme inne på Rokken fredag kveld. Lindkjølen er bosatt i Volda og vil produsere mer filmmateriale med Volda som base. 

VOLDA: Trygg er født og oppvokst i Kongsberg, men har siden 2022 bodd i Volda.

I tillegg til å regissere, filme og klippe skikjøringen har Lindkjølen også produsert musikken i årets film. Han legger til at det ikke hadde gått uten at alt av teknisk utstyr har blitt svært lett, både å holde og å bruke.

MULIG: Dette er noe av utstyret som gjør det enklere å lage skifilm nå enn noen gang tidligere.

Har du noen tips til folk som vil stå mer på ski?

— Mitt beste tips er å øve seg så mye som mulig i skitrekket først. Kjøp deg noen komfortable skistøvler du kan stå lenge i og utforske bakkene. Det er viktig å være trygg før man begir seg utenfor de preppa løypene.

Det er nettopp utenfor de preppa løypene man kan finne Lindkjølen i skisesongen. Trygg er trygg med ski på beina. Han har hatt over 100 dager på ski, hvert år siden han var 5 år. 

Nå står ny skisesong for tur, og planene for filming i Sunnmørsalpene og omegn legges. Lindkjølen får med seg Øystein Braaten, gullvinner i slopstyle ved OL i Pyeonchang, i den kommende sesongen. 

— Det blir spennende å se hva vi finner på, sier Lindkjølen med glimt i øyet. 

Powered by Labrador CMS