');
SESONGOPPKJØRING: Spillerene står samlet før ny sesong.
SESONGOPPKJØRING: Spillerene står samlet før ny sesong.

Ny teknologi preger sesongforberedelsene: — Blir avslørt om du sitter på ræva

Her møter vi Voldas A-lag, som fra og med i år innfører «Playermaker» for å fotfølge spillerne. Volda TI Fotball håper teknologien gagner klubben og spillerne til kommende sesong.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Søreballen ruller videre til Volda Stadion. Med splitter ny teknologi i hus, skal Voldas A-lag ta i bruk «Playermaker» på hver trening og i kamp fremover.

Produktet er en teknologisk brikke som festes til fotballskoene. Brikken registrerer alt fra berøringer, antall pasninger, antall meter per kamp, til toppfarten på spillerne. Produktet har som formål å optimalisere treninger, kamper, samt måle progresjonen til hver enkelt spiller.

PLAYERMAKER: Brikkene er festet til skoene.
PLAYERMAKER: Brikkene er festet til skoene.

Til tross for at «Playermaker» er helt nytt for året, er teknisk trener for Voldas A-lag, Kristian Lillebø klar i sin sak.

— Jeg har tro på prosjektet.

Tro på prosjektet har også Voldas kaptein, Rasmus Aarflot. Han forteller at spillerne ikke legger merke til at brikken er festet til skoene og er klar over at han blir fulgt med tall etter hver treningsøkt.

— Nå blir du avslørt hvis du sitter på ræva og drikker øl og spiser pizza hele sommeren, forteller kapteinen.

KAPTEIN: Rasmus Aarflot har tro på Playermaker. Her i aksjon mot AaFK
KAPTEIN: Rasmus Aarflot har tro på Playermaker. Her i aksjon mot AaFK

— Handler om data

Søreball

I denne serien skal Nærnett ta for seg et fotballag fra hver av de syv kommunene på Søre Sunnmøre.

Nærnett vil ta en prat med trenere, klubblegender og/eller nysigneringer.

Hva er lagets, trenernes og spillernes målsettinger og forventinger til fotballsesongen 2023? Følg med da vel!

Med i overkant av én måned til sesongstart, begynner det å spisse seg til på treninger. Det går derfor en del tid til å lese statistikken fra spillerne. Lillebø forklarer at det er hele trenerteamet som sitter og ser på statistikken sammen.

Hovedtrener for laget, Fanner Berg Gunnolfsson har en fortid fra blant annet Molde FK. Han har jobbet med mye teknologi under treninger tidligere, men «Playermaker» har han aldri tatt i bruk før. Berg Gunnolfsson forteller at Bodø/Glimt er ett av få andre lag i Norge som bruker teknologien.

— Fotball handler om data. Øyet kan se mye, men for oss å ha denne informasjonen og se hvordan spillerne er på banen vil være med å hjelpe spillerne og laget til å bli bedre.

Neste offisielle test kommer i NM, borte mot Ørsta 18. mars. Berg Gunnolfsson er klar på hvordan han vil at laget skal spille kommende sesong.

SESONGKLAR: Fanner Berg Gunnolfsson ser frem til sesongstart. Her sammen med Kristian Lillebø (t.v).
SESONGKLAR: Fanner Berg Gunnolfsson ser frem til sesongstart. Her sammen med Kristian Lillebø (t.v).

Fakta

- Volda IT Fotball 1916-2023

- 3 divisjon

- Grønne drakter

- Tre 11´er baner (én innendørs)

- Én 7´er bane

- Fire spillergarderober

- To dommergarderober

- Speakerboks

- Treningsrom

- Kiosk

— Vi skal spille med høyt tempo og interessant og rask fotball. Publikum skal bli underholdt når de kommer og støtter oss på kamp, konstaterer hovedtreneren.

Han tror at konkrete grep som Playermaker og nye signeringer, vil føre til høyere standarder på trening og kamp. Klubben har så langt signert tre nye spillere — spillere Berg Gunnolfsson har jobbet hardt for å få inn. Treneren ser lysere på årets stall enn fjorårets, men ønsker å få inn minst én ny spiller frem til seriestart.

Forsterker troppen

Én av de nye signeringene er 21 år gamle Pijus Marcinkevicius. Den offensive midtbanespilleren kommer fra Bergsøy og leverte 18 mål på 19 kamper forrige sesong. 21-åringen legger ikke skjul på at det var flere klubber som var ute etter hans signatur, men at det til slutt var Volda som ga han det beste tilbudet.

— Klubben har lagt opp en plan for meg. De legger til rette med jobb og at jeg kan få inn to treninger om dagen, noe som er veldig profesjonelt. Klubben vil at jeg skal bli proff.

NYSIGNERING: Pijus Marcinkevicius er hentet inn etter en sterk sesong for Bergsøy.
NYSIGNERING: Pijus Marcinkevicius er hentet inn etter en sterk sesong for Bergsøy.

Med Martin Ødegaard som forbilde er svaret enkelt på hva han vil oppnå.

— Eliteserien. Videre vil jeg til utlandet, sier Marcinkevicius.

Klubben, som tidligere har produsert spillere som landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland, SK Brann kaptein, Sivert Helte Nilsen og den nylig solgte unge spilleren Simen Vatne Haram til Aalesund, har flere talenter i klubben.

STORTALENT: Thomas Hole ble kåret til årets unge spiller forrige sesong, nå er han klar for å ta nye steg.
STORTALENT: Thomas Hole ble kåret til årets unge spiller forrige sesong, nå er han klar for å ta nye steg.

Blant dem er Thomas Hole. 2006-modellen startet siste seriekamp og har spilt i alle treningskampene så langt. Ambisjonene for sesongen og videre karriere er klare.

— Målet er å starte kampene i år. Jeg har lyst til å ta store steg for å hjelpe laget. Personlig blir dette også en spennende sesong. Jeg ønsker å bli proff, så om fem år ønsker jeg minst å spille i Eliteserien, stadfester Hole.