HOVDEBYGDA: Widerøe har ingen avganger fra Hovden lufthamn fra rundt midten av juni til midten av juli i sommer.
HOVDEBYGDA: Widerøe har ingen avganger fra Hovden lufthamn fra rundt midten av juni til midten av juli i sommer.

Flyplassen stenges midlertidig: – En stor oppgradering

Ørsta-Volda lufthamn Hovden stenges midlertidig på grunn av vedlikeholdsarbeid en periode i sommer.

Publisert

ØRSTA / VOLDA: Flyplassen i Hovdebygda i Ørsta holder stengt fra 19.juni - 15.juli. Det er derfor ikke mulig å bestille flyreiser til eller fra flyplassen i denne perioden.

I følge Avinor og Widerøe er dette på grunn av reasfaltering og utskifting av lys på rullebanen.

– Dette er et ganske stort prosjekt, derfor stenger vi såpass lenge. Vi er nødt til å få gjort jobben skikkelig, forteller Svein-Arne Vik, lufthamnsjef ved Ørsta-Volda lufthamn.

Vik legger til at mye av asfalten på flyplassen er ganske gammel. Han opplyser også om at alle kantlys og innflyvingslys skal skiftes til LED-lys.

Nattestengt

Widerøe opplyser at det er behov for en del for- og etterarbeid i tilknyting til reasfalteringen.

– Derfor er lufthavnen i tillegg stengt hver natt i perioden tirsdag 6. juni til fredag 16. juni og lørdag 15. juli til fredag 21. juli, opplyser Lina Lindegaard Carlsen, kommunikasjonsrådgiver i Widerøe AS.

Ombooking eller refusjon

– Vi beklager ulempen dette medfører for passasjerene, men dette er utenfor Widerøes kontroll, legger Lina Lindegaard Carlsen til.

STENGES: Reasfaltering er grunnen til at flyplassen skal midlertidig stenges.
STENGES: Reasfaltering er grunnen til at flyplassen skal midlertidig stenges.

Widerøe meddeler at de som allerede har booket flybiletter i perioden flyplassen skal stenges får tilbud om ombooking til nærliggende flyplasser eller refusjon av flybilletten.

Lufthamnsjef Svein-Arne Vik forteller at han har vært i kontakt med administrasjonen ved Høgskulen i Volda for å planlegge når studiesemesteret er ferdig.

– Jeg har vært i kontakt med administrasjonen for å forhøre meg om når studiesemesteret stort sett er ferdig for å berøre studentene minst mulig. Det er også mange færre forretningsreiser i denne perioden, forteller han.