SKUFFET: Ordfører i Herøy, Bjørn Prytz (Ap), er skuffet over enkelte egne partifeller etter avsløringene om misbruket av pendlerbolig.

Lokale Ap-politikere reagerer: - Jeg er skuffet

Hadja Tadjik trakk seg som arbeids- og sosialminister onsdag etter bråket rundt pendlerbolig. Flere partifeller på Søre Sunnmøre syns det var et fornuftig valg.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er lei meg for at jeg har gjort feil og har skuffet mange. Det ber jeg om tilgivelse for. Jeg beklager at jeg ikke håndterte det bedre før. Det er min feil, sa Ap-nestleder Hadia Tajik på en pressekonferanse onsdag.

Tajik har vært under press etter VGs avsløring av at hun hadde fått skattefritak for en pendlerbolig, ved hjelp av en leiekontrakt for en hybel hos naboer av Tajiks foreldre.

Leiekontrakten dannet grunnlaget for skattefritak i alle årene, til tross for at hun hverken betalte leie eller noen gang bodde i hybelen.

Nå har Tadjik valgt å trekke seg fra sin ministerpost fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Det syns flere lokale Ap-politikere på Søre Sunnmøre var et klokt valg.

- Det var vel ikke noen annen utvei sånn som situasjonen utartet seg. Det var rett og slett det eneste fornuftige for Tadjik å gjøre nå, sier ordfører i Herøy, Bjørn Prytz (Ap) til Nærnett.

- Skuffet over egne partifeller

Prytz syns det smerter ekstra med egne partifeller som har blitt tatt for å fuske med regelverket rundt pendlerboliger.

- Jeg er skuffet over egne partifeller, erkjenner Herøy-ordføreren.

Han legger ikke skjul på at han er misfornøyd med hvordan enkelte partifeller har håndtert sakene.

- Når ballen begynner å rulle så sitter man i klisteret. I stedet for å forsvare seg, er den beste løsningen å legge seg flat og beklage med en gang.

- Uheldig

Varaordfører i Volda, Sverre Leivdal (Ap), er enig med Prytz i at det var fornuftig av Tadjik å fratre sin ministerpost.

- Jeg har forståelse for at hun nå velger å trekke seg. Det tror jeg hun gjorde rett i, og jeg støtter den avgjørelsen.

Leivdal syns det er synd at flere partifeller føyer seg inn i rekken av politikere som har misbrukt pendlerbolig-ordningen.

- Alle sakene om misbruket av pendlerboligene er uheldig for Arbeiderpartiet. Jeg tror at det generelt skaper en viss mistillit til de folkevalgte, og det er en negativ utvikling.

Ordknapp om nestleder-vervet

Verken Prytz eller Leivdal vil spekulere for mye i om Tadjik fremdeles er egnet som nestleder i Arbeiderpartiet.

- Det er ikke opp til oss i grasrota å vurdere nå. Hun har landsstyret sin tillit inntil videre, og det støtter jeg opp under, forklarer Leivdal.

Prytz støtter Leivdal i hans synspunkt.

- Det skal vi ikke spekulere for mye i nå. Men jeg støtter landsstyret sin innstilling inntil videre.

- Nører oppunder politikerforakt

- Jeg tror dessverre at alle disse sakene om misbruket av pendlerbolig-ordningene av politikerene er med på å nøre oppunder politikerforakt, forteller Prytz.

Herøy-ordføreren håper ikke flere politikere har gjort samme feil, men forteller at ingenting forundrer han lenger.

- Det får store konsekvenser for de det gjelder og for politikken generelt, om man ikke holder stien rein. Jeg forstår at folk har større forventninger enn dette til de folkevalgte.

Varaordfører Leivdal har også forståelse for at folk reagerer, men syns ikke at alle politikere bør bli skåret over samme kam.

- Dette gjelder ikke alle politikere, og det er et viktig skille folk bør ha i bakhodet.

Leivdal syns likevel det er på sin plass at de folkevalgte politikerene på Stortinget blir fulgt med argusøyne.

- Alle som har makt i et samfunn, må tåle et kritisk søkelys.

Powered by Labrador CMS