GIR ROS: Toril Høydal ser frem til roligere dager, og berømmer innsatsen til de frivillige som har bidratt med vaksineringen i Voldahallen.

Stikker fra Voldahallen

Massevaksineringen i Voldahallen avsluttes torsdag

Publisert Sist oppdatert

I dag er siste dag for vaksinering i Voldahallen. Lokalet har siden 1. mai i fjor blitt brukt til å vaksinere innbyggerne i området.

Tidligere vaksinasjonskoordinator Toril Høydal forteller at vaksinering nå vil foregå på helsestasjonen i Volda. Der kan de som vil, få vaksine etter arbeidstid en eller to ganger i måneden. På disse dagene kan man også komme uanmeldt. Informasjon om dette kan man finne hos både Ørsta og Volda kommune. Høydal understreker at de to nabokommunene samarbeider godt, og at man kan vaksinere seg i begge kommunene uavhengig av hvor man bor.

Imponerende innsats

Høydal har vært en nøkkelperson i kommunen under bekjempelsen av pandemien. Hun beskriver perioden som utfordrende og spennende, og forteller at arbeidet har blitt båret av frivillige.

- Volda kommune har vært helt avhengige av frivillighet. Vi har fått hjelp av studenter på høgskolen, vi har fått hjelp fra sanitetsforeninga og vi har fått hjelp fra pensjonister. Disse menneskene har vært helt nødvendige, forteller hun.

Hvor mange vaksiner tror du at har blitt satt i dette lokalet?

- Ja, si det, vi har nå vaksinert åtte tusen, og hvis alle sammen har fått tre doser er vi vel oppe i rundt 25 000 doser.

Blir det litt roligere fremover nå?

- Det blir litt pustepause, det blir ikke så stor administrasjon. Vi kommer til å ha en avslutning i dag for alle frivillige. Vi har vært nesten hundre stykker og nå skal de få litt kake og kaffe. Vi skal spesielt gi en stor takk til sanitetslagene som har stilt opp med tre til fem stykker hver eneste gang vi har hatt vaksinering.

Powered by Labrador CMS