Oana Skarboe gleder seg til å bli en del av laget på Herøy folkebiliotek.
Oana Skarboe gleder seg til å bli en del av laget på Herøy folkebiliotek.

Oana har landet drømmejobben i Herøy: – Ble veldig glad da jeg så det var ledig stilling

Oana Skarboe tiltrår i fast stilling som biblotekar ved Herøy folkebibliotek, noe hun beskriver som en drømmejobb.

Publisert

Fra og med 6. september er Oana Skarboe ansatt som bibliotekar ved Herøy folkebibliotek.

Oana er vokst opp i Roamania,i det hun beskriver som en veldig fin by som heter Iasi. Hun flyttet til Norge da hun var 23 år og har bodd her i snart 13 år. De fleste av disse årene i Ålesund, men også i Oslo i studietiden.

Det skriver Herøy kommune på sine hjemmesider.

Glad i å lese

På videregående skole studerte Oana fremmedspråk og litteratur. Fra Romania har hun bachelor i filosofi, og i Oslo studerte hun bibliotek- og informasjonsvitenskap.

– Jeg flyttet fra Oslo og tilbake til Ålesund i slutten av mai i år. Jeg har samboer og en søt katt som heter Gina, litt familie og en god del venner, sier hun.

Oana er glad i å lese, og har alltid en roman i nærheten. Hun er en sosial person som bruker fritiden sammen med samboer, familie og venner.

Alltid ønsket å bli bibliotekar

– Jeg liker å gå på tur, ta meg en kaffe med venner eller nyte det nye Bybadet i Ålesund. Jeg er veldig glad i å lage mat og prøve nye oppskrifter som jeg serverer til venner, sier hun og fortsetter:

– Jeg ble veldig glad da jeg så det var ledig stilling på Herøy folkebibliotek. Jeg hadde ikke lyst til å flytte fra Sunnmøre, og ville gjerne jobbe på et så fint folkebibliotek som Herøy.

Hun har alltid vært en stor bibliotekbruker, og har lenge ønsket å bli bibliotekar.

– Det er en fantastisk følelse å få drømmejobben. Jeg gleder meg til å bli kjent med mine kollegaer og til å bli en del av laget.