OPTIMIST: Arrangementleder i Fosnavåg konserthus vet at det går bra til sist.
OPTIMIST: Arrangementleder i Fosnavåg konserthus vet at det går bra til sist.

Optimistisk til tross for publikumssvikt: – Det kommer til å gå bra

Konserthuset har slitt med glisne saler gjennom hele korona-krisen. Arrangementleder Bjørn Holum ønsker at folk skal komme seg opp av sofaen. I morgen er det konsert – og nesten ingen biletter er solgt.

Publisert Sist oppdatert

– .Folk venter veldig lenge med å kjøpe billetter, sier han.

De gjenåpnet i september 2020 og har holdt åpent siden, med restriksjoner på avstand og antall besøkende. Det har vært så få besøkende at de tidvis har samlet gjestene rundt flygelet for intimkonsert på scenen. Holum tror folk har lagt seg til andre vaner og i større grad blir hjemme enn før krisen. Men han har en klar oppfordring.

– Det er ute blant folk at det skjer. Man må komme seg ut! Det må være budskapet.

Han påpeker at de gjeldende korona-reglene i mindre grad forhindrer folk i å komme seg ut på arrangementer. Ifølge regjeringens nettsider har karantenen blitt avviklet og for voksne personer som har blitt smittet anbefales isolasjon i fire døgn fra symptomene startet, og uansett til de har vært feberfri i ett døgn. Holum er ikke bekymret for at kulturlivet kommer til å ta seg opp igjen i regionen:

– Dette kommer til å gå bra. Jeg tror folk kommer til å komme tilbake, men kanskje det tar litt tid.

Unik kinosal

I samme bygg som konserthuset finner man også kinoen og skal man tro Holum er den ikke hvilken som helst kino.

– Vi har Norges beste høyttalere. Jeg tviler på at du kan finne disse andre steder i landet, sier han og peker på en lang rekke med høyttalere.

Kinooppslutningen har ikke lidd på samme måte som konserthuset. Han peker derimot på at kinoen led av at mange filmer ble utsatt.

– Men da filmene kom tilbake, kom folkene tilbake.

Helge Lien trio spiller konsert i konserthuset tirsdag 19:30.