Styreleder i Ørsta småbåtlag, Tore Thon, viser frem de nye drivstoffpumpene.

Ørsta småbåtlag fikk avslag fra kommunen

Småbåtlaget søkte om støtte til nytt tankanlegg. På formannskapet ett år etter fikk de avslag.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Ørsta småbåtlag søkte støtte fra Ørsta kommune i august 2021 om å få dekket halvparten av utgiftene til nytt drivstoff- og tankanlegg. Dette ble liggende ett år hos kommunen ved en feil.

Søknaden ble tatt opp som referatsak i formannskapsmøtet 27. september, men ble fort nedprioritert.

Thon var spent på hva formannskapet kom frem til:

– Vi står vel ikke øverst på prioriteringslisten. Det er en presedens på andre som får stønad på sine søknader, så vi har jo visse forventninger her, sier han.

Formannskapet møttes tirsdag 27. september.

Får inn mange søknader

Nærnett tok kontakt med kommunedirektør Wenche Solheim som forteller at det dessverre har skjedd en feil i behandlingen av denne saken.

– Det at denne ble liggende ett år, det var fordi at den ved en feil var blitt lagt på ordførerens postliste og det skal jo ikke skje, men da kan du purre hvis du ikke har fått et svar.

– Vi får veldig mange søknader. Den viktigste støtten vi gir er når vi lyser ut at vi har hatt enten næringsstøtte eller kulturstøtte og liknende.

Blir det sendt svar til de som har sendt inn søknad?

– Dette er jo et «tiggerbrev» og det krever i utgangspunktet ikke svar. Vanlig prosedyre er at søknader på bidrag legges frem som referatsak til formannskapet. Vi lager kanskje et kort svar på at saken var referert til formannskapet og at den ikke blir innvilget, det gjør vi nok.

Styrelederen forteller at flyklubben Volda/Ørsta tidligere har fått støtte:

– Når vi har forventninger til at Ørsta kommune skal være med å sponse dette her, så ser vi jo hvordan Ørsta kommune sponser andre anlegg. Av de ferske søknadene har vi jo Volda/Ørsta flyklubb hvor Ørsta ordfører i spissen har gått inn for å sponse deler av den nybygde hangaren deres.

Kommunedirektøren forklarer hvorfor Volda/Ørsta flyklubb ble prioritert:

– Jeg vet at Småbåtlaget sammenligner søknaden sin med støtten til flyklubben, men dette var et innspill fra ordførerne i sjustjerna om at Ørsta måtte lage en sak på det. Så lagde vi en sak på det og så var det opp til politikerne om de ville gi penger.

Valgte å ikke vente

Tore Thon fortalte at de ikke kunne vente på svar fra kommunen, og satt i gang arbeidet på eget initiativ.

– Vi har dekket det ved å skrape sammen alt vi har og sette alle andre prosjekter og vanlige driftsoppgaver på vent. Vi ønsker rett og slett å få et bidrag fra Ørsta kommune, så vi kan ivareta det mest populære turområdet i Ørsta.

Dette hadde han å si da han fikk vite om resultatet:

– På vegne av småtlåget er vi utrolig skuffa. Nok en gang har vi ingen støtte i Ørsta kommune. Det virker som vi ikke har de riktige kontaktene i kommunen.

Powered by Labrador CMS