Reporter Bård Sørø Olsen skal teste ut Sirkelsag sin hypotese om at det tar en time å gå til Ørsta rådhus fra Åmdalen.

Tar det én time å gå ned til Ørsta rådhus?

– Det tek ein time å gå ned til Ørsta rådhus, det sier Sirkelsag i sangen «Ørsta rådhus». Det skal vi sjekke om faktisk stemmer.

Publisert Sist oppdatert

Sirkel Sag, som egentlig går under navnet Bård Aasen Lødemel, mener i sangen «Ørsta rådhus» at det tar en time å gå fra hjemplassen sin til Ørsta rådhus. Nærnett sjekker om det virkelig stemmer.

Sangen «Ørsta rådhus» handler om karakteren Sirkel Sag. Han er litt sjenert og privat, og ikke så veldig glad i journalister. Han forteller oss derfor ikke nøyaktig hvilken adresse han bor på.

Bård starter på et busstopp ved Åmdalen. Busstoppet skal være der Sirkel Sag starter i musikkvideoen.

Vi får kontakt med Sjef R, Runar Gudnason, som er Lødemel sin kompanjong i rapduoen Side Brok. Han vil heller ikke utlevere Sirkel Sag, men han råder oss til å starte på et busstopp i Åmdalen.

Vår reporter prøver derfor å peile seg inn på hvor han skal gå utifra musikkvideoen til sangen. Musikkvideoen blir Nærnett sitt eneste holdepunkt.

Ferden

Bård tar turen til Åmdalen, og setter fra seg bilen på et busstopp her. Nå starter klokken, han har én time på seg. Og herifra går turen til Ørsta rådhus.

Bård har sikret seg gode sko til turen, og regnjakka er på. Man vet jo aldri når regnet kommer på vestlandet.

På veien var det ikke lett å få dokumentert turen. Det var nemlig dårlig med mobilnett. Bård hadde derfor ikke annet å bedrive gåturen med enn å se på omgivelsene. Han er på bygda, det forstår han. Rundt ham ser han skog, jorder og kyr.

Bård har gått i en halvtime. Han har gått langt, men har han gått en halve veien?

Nærmer seg slutten

De eneste Bård møter på veien, er kyr. De ville gjerne hilse på den forbipassende.

Bård kikker på klokka, den begynner å vise at det har gått en time alt. Rundt ham ser han fremdeles gårder og jorder. Når skal bygda Bård kjenner som Ørsta vise seg? Og ikke minst, når skal rådhuset dukke opp i horisonten? Det burde i så fall være snart.

Bård begynner å forstå at han skulle dobbeltsjekket med et kart før han tok beina fatt. Det virker nå tvilsomt at han klarer å nå rådhuset før klokka bikker én time.

Alarmen går. En time har gått. Ingen rådhus er å se, kun en trimma traktor, flere kyr og flere gårder.

Bård står alene midt mellom Åmdalen og Ørsta rådhus.

Broa Bård må krysse, i følge musikkvideoen, fører til den lengste veien i følge kartet.

Tok den korteste veien

Nærnett har ikke fått noen kommentar fra hverken Sirkel Sag eller Sjef R på om det finnes en hemmelig vei som går raskere. Det eneste vi kan konkludere med er at å bruke en time fra Åmdalen til Ørsta rådhus, er vås.

Et søk på Google maps viser at det tar mye lenger tid enn én time. Dersom Bård følger veien slik de gjør i musikkvideoen, må han altså ta den korte veien på 1 time og 37 minutter.

Punktet Bård sluttet å gå på, var omtrent 40 minutter unna målstreken på rådhuset i Ørsta.

Det eneste Bård nå kan gjøre, er å ta beina fatt tilbake til busstoppet i Åmdalen.

Bård har gått i en time og ikke nådd Ørsta rådhus.

Det tek ikkje ein time å gå ned til Ørsta rådhus.

Powered by Labrador CMS