PÅMINNELSE: Trykket på politistasjonene øker stadig nærmere sommeren, og politiet oppfordrer derfor folk til å være tidlig ute for å slippe lange køer.

På reisefot i sommer? Husk passet!

Politiet ved Ørsta-Volda politistasjon, oppfordrer folk til å være tidlig ute med pass.

Publisert

ØRSTA/VOLDA: Politistasjonssjef, Oddbjørn Myklebust, og førstekonsulent hos Møre og Romsdal politidistrikt, Jørn Bjørnstad, opplyser til Nærnett at de har opplevd større pågang den siste tiden.

POLITIET: Førstekonsulent Jørn Bjørnstad og Oddbjørn Myklebust forteller at det nye systemet skal gjøre det enklere å bestille time over nett.





— Vi har nok opplevd større pågang etter å ha gått ut nasjonalt med en påminnelse om å være tidlig ute, forteller førstekonsulent Bjørnstad.

Klar beskjed

Hvis du har et pass som utgår om 6 måneder eller tidligere, kan det være lurt å bestille seg en time på politistasjonen. Politiet forventer større pågang etter den offentlige uttalelsen.

Tidligere har det vært opp til hver enkelt å følge opp.

— I fjor var det mye trykk på kort tid, og det kan skje uforutsette ting, også med produksjon av pass, svarer politistasjonssjef Myklebust til Nærnett.

Likevel påpeker han at de i år har lagt opp til et bedre system enn tidligere, som han også hevder skal være mer robust.

Nødpass kun i de store byene

Til tross for dette, kan det være lurt ikke å vente for lenge.

Videre opplyser Jørn Bjørnstad at normal leveringstid ligger på ei uke, fra de sender søknaden til passet ligger i postkassen.

Nødpass i Møre og Romsdal politidistrikt får du kun i Ålesund og Kristiansund.

Powered by Labrador CMS