UTGÅTT: Mange innbyggere på Søre Sunnmøre har pass som har gått ut på dato. Skal du ut å reise må du snart fornye passet for å kunne bevege deg utenfor landegrensene.
UTGÅTT: Mange innbyggere på Søre Sunnmøre har pass som har gått ut på dato. Skal du ut å reise må du snart fornye passet for å kunne bevege deg utenfor landegrensene.

Nå ber politiet folk fornye passene sine

Etter nesten to år med restriksjoner har mange pass gått ut på dato. Det merkes hos politiet som skriver ut passene på Søre Sunnmøre.

Publisert

– Våren kommer, og pandemien begynner å dabbe av. Så dette er en utvikling vi har sett komme.

Det sier politistasjonssjef i Hovdebygda, Oddbjørn Myklebust, om køen for å fornye pass. Han forteller at mange ønsker seg nytt pass nå.

– Det er mange faktorer som gjør at pågangen er stor for øyeblikket, sier Myklebust, og nevner pandemien som en særlig årsak.

Lang ventetid

Om du skal ut å reise i sommer og har et pass som har gått ut på dato, bør du allerede nå begynne å se etter en dato for å få fornyet passet, ifølge politistasjonssjefen.

– Nå er det ikke ledig time før rundt midten av mai, opplyser Myklebust, men påpeker at de fra mai og utover har mange ledige timer.

Politistasjonen i Hovdebygda har nå full bemanning, og har åpent hver dag for å tette etterslepet.

– Passmaskinen går hele tiden. Det er folk både lokalt og folk utenfra som kommer hit for å få fornyet passet sitt nå, forteller Myklebust.

En hjelpende hånd

Politiet har også selv forsøkt å hjelpe innbyggerne i Ørsta og Volda.

– Vi har begynt med en ordning hvor vi sender ut sms-varsling til de med pass som snart går ut på dato.

Politistasjonssjefen kommer også med en viktig påminning til alle som skal fornye passet:

– Når folk går inn og bestiller time, er det viktig å ha lese informasjonen godt. Alle må ha med seg sitt gamle pass og ID-kort, hvis ikke får man ikke fornyet passet.

NB: Det tar omtrent fire-fem dager fra man har passtime, til man mottar det nye passet.

Powered by Labrador CMS