Påtalemyndighetene krever varetektsfengsling

Ifølge fengslingskjennelsen fra Møre og Romsdal tingrett, har en mann i 60-årene utførte seksuelle overgrep mot en jente før hun fylte 14 år.

Publisert Sist oppdatert

SUNNMØRE: I følge siktelsen skal jenta ha vært 13 år da det første overgrepet fant sted. Mannen er også siktet for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, og seksuell handling med barn under 16 år.

Tiltalte erkjenner straffeskyld for to forhold i siktelsen, men nekter for seksuell omgang med jenta før hun hadde fylt 14 år.

Varetektstfengslet

Påtalemyndighetene krever varetektsfengsling for den tiltalte i to uker. De mener det er fare for ødeleggelse av digitale bevis. I følge siktelsen skal det ha vært omfattende dialog mellom partene i chatloggen på Facebook. Det var TV 2 som først omtalte saken på sine nettsider.

Advokat Torgeir H. Langva er oppnevnt som forsvarer for mannen i 60-åra.

– Fengslingsspørsmålet er anket til lagmannsretten. Min klient mener det ikke er fare for bevisforspillelse, og ber om å bli løslatt, sier Langva til TV 2.

Etterforsker saken for fullt

Ifølge Møre-Nytt sier politiadvokat Maria Vike Nørve ved Møre og Romsdal politikammer, at det ikke er noe som tyder på at det er flere fornærma i saken.

– Vi etterforsker saken for fullt. Det er særlig fokus på gjennomgang av digitale bevis, sier Vike Nørve.

Hun sier også at om det er noen som likevel er urolige for sine barn, er det bare å ta kontakt.