FORTVILER: Renato Ziko holder seg til hodet etter en stor sjanse for Hødd

Poengdeling på Høddvoll

(Hødd - Sandes Ulf 1-1) Sjansesløseri og høy temperatur beskrev oppgjøret på Høddvoll mellom Hødd og Sandnes Ulf.

Publisert Sist oppdatert
BARE NESTEN: Kjetil Holand Tøsse prøver seg med venstrefoten

ULSTEINVIK: Nok en gang ble nesten nøkkelordet for Hødd som ikke har funnet tilbake til formen fra før ferien. To fattige poeng etter landslagspausen er fasit for de blåhvite som kjemper helt i bunnen av tabellen i Obosligaen.

Det som var en uhyre viktig kamp for et Hødd på poengjakt, startet på verst tenkelig vis. Etter drøye fire minutter spilte gjestene seg enkelt gjennom Hødd-forsvaret. Tommy Høiland fant enkelt nettmaskene forbi en uspilt Alme.

BØR VINNE: Trener Joakim Dragsten og Hødd trenger flere poeng for å beholde plassen i Obos-ligaen.

Hjemmelaget brente flere store sjanser før hvilen. Etter halvtimen spilt fikk Kjetil Holand Tøsse sjansen alene med Sandnes Ulf-keeper Lønning, men sendte skuddet rett i leggskinnet på gjestenes sisteskanse.

De blåhvite trengte et drøyt kvarter for å sette utligningen. En felling gav frispark til vertene i gunstig posisjon – i alle fall for Torbjørn Kallevåg. Midtbanegeneralen stilte inn siktet og banket frisparket kontant i krysset.

– Det var kanskje den minste sjansen vi hadde, sier hovedtrener Joakim Dragsten.

Han er fornøyd med hvordan laget har sett ut i det siste, men misfornøyd med uttellingen poengmessig.

– Her på Høddvoll spiller vi alltid for tre poeng, sier han videre.

Scriven fikk på nytt sjansen drøye 20 minutter før fulltid. Scriven banket ballen på undersiden av tverrliggeren, men ballen som så ut til gå i mål, tok omveien via tverrliggeren og ut i beina på en gjestefot.

FRISPARKPERLE: Kallevåg utlignet med et godt plassert frispark i krysset

Kampen endte uavgjort. Målscorer Torbjørn Kallevåg har troa på at Hødd skal klare å klamre seg fast til enda et år i Obos-ligaen, til tross for bare to poeng sanket av ni mulige.

– Vi spiller gode kamper, så vi trenger ikke å endre på så mye. Vi må bare vinne kampene, sier mannen med gullfoten.

Kampen mellom de to skulle egentlig spilles i august, men ble utsatt på grunn av reisetrøbbel. Nå er de to omsider jevnspilt med de andre lagene i Obosligaen.

Etter å ha sanket kun to poeng på tre kamper, blir poengsankingen de neste seks kampene avgjørende for at de blåhvite skal klare å klatre seg opp fra direkte nedrykk. Mjøndalen befinner seg to poeng foran på kvalifiseringsplass.

Kun et Skeid-lag som har vist seg svært svake i årets Obosliga ligger bak Hødd på tabellen.

Gjestene ligger på tiende plass, seks poeng foran nedrykkstruede Hødd.