LOKALLAG: Partiet Rødt i Ulstein, representert med Aina Hauge (t.v.) og Werner Rafteseth under valgkvelden.

Stor fremgang for Rødt

Rødt sitt lokallag i Ulstein ble etablert i oktober. Den første valgkampen for lokallaget noensinne ser ut til å ende i et historisk valgresultat.

Publisert Sist oppdatert

– Det ser veldig bra ut. Vi har stor fremgang her i Ulstein, det er veldig hyggelig å se.

Det sier Werner Rafteseth fra partiet Rødt til Nærnett rundt klokka 22 mandag kveld. Sammen med leder i Rødt Ulstein, Aina Hauge, ser han bort på en av de mange storskjermene og konstaterer den historiske fremgangen til partiet.

Uten at Hauge tar av av den grunn:

– Jeg frykter for at vi går litt tilbake, det er mange som har forhåndsstemt på oss. Når de begynner å telle opp er det ikke sikkert vi får like mange stemmer, tror hun.

I skrivende stund, klokka 23:00, ligger partiet på godt over tre prosent når 97,8 prosent av stemmene er talt opp.

Til sammenligning fikk partiet 1,2 prosent av stemmene i Møre og Romsdal forrige gang det var stortingsvalg i 2017. Partiet har altså gått opp med 2,1 prosent.

Spår knallharde forhandlinger

Hauge svarer følgende på spørsmål om hvordan hun tror forhandlingene blir om regjeringsplassene:

– Vi håper at den rødgrønne siden mister et par mandater slik at de blir avhengige av et sterkt Rødt på vippen. Det er kun Rødt som garanterer et skifte i kurs.

– Hva mener du med det?

– Rødt ønsker å greie ut alternativer til EØS-avtalen. Den eneste måten vi sørger for at det blir gjort er at Jonas Gahr Støre blir avhengige av partiet Rødt sin støtte.

Hauge, som har vært politiker i 17 år, spår at det tar litt tid før den nye regjeringen tar form.

– Jeg tror ikke valget er ferdig i dag. Det vil nok ta noen dager før vi får det endelige svaret. Også er det veldig spennende med utjevningsmandater.

– Positiv opplevelse

Å starte opp et lokallag midt i en koronapandemi har vært en god opplevelse for duoen fra Rødt.

– Det har vært en positiv opplevelse. Vi har stått på stand, og møtt veldig mange positive personer. Alt i alt en god opplevelse, svarer de.

På landsbasis er Rødt for øyeblikket godt over sperregrensen, med rundt 4,5 prosent oppslutning, etter at 89,1 prosent av stemmene er talt opp. Det er en oppgang på 2,2 prosent fra Stortingsvalget for fire år siden.

Powered by Labrador CMS