STEMMERETT: Ordføreren i Sande kommune, Olav Myklebust, mener det er viktig at alle bruker stemmeretten sin på valgdagen.

Her stemmer ordføreren: – Det er viktig at alle bruker stemmeretten sin

Sande kommune har lavest antall forhåndsstemmer på Søre Sunnmøre, men ordfører Olav Myklebust tror sluttallet blir bra. Selv stemmer han på valgdagen.

Publisert

Det er en grå mandag med litt duskregn i luften da ordfører Olav Myklebust besøker Gursken oppvekstsenter. Senterpartirepresentanten bruker formiddagen på å reise rundt og besøke de forskjellige valglokalene i Sande kommune.

– Det er veldig viktig at folk bruker stemmeretten sin. Det er mange i Sande som har stemt på forhånd, cirka 25 prosent av de som kan, sier ordfører Olav Myklebust.

Til tross for rekord i antall forhåndsstemmer i Sande, er kommunen den på Søre Sunnmøre med minst forhåndsstemmer. Gjennomsnittet i de syv kommunene ligger på rett over 40 prosent søndag kveld.

– Det har litt med hvordan forhåndsstemmingen har vært lagt opp, vi har kun hatt lokale for forhåndsstemming på kommunehuset og ikke ute rundt i kommunen slik mange andre har. Men jeg syns det er bra at rundt 400 innbyggerere har stemt på før valgdagen, sier Myklebust.

Selverklært «valgnerd»

Ordføreren forteller at interessen rundt valget er stor hos han personlig og at han kommer til å følge valget tett utover kvelden.

– Jeg må si jeg er over gjennomsnittet interessert i valg, og synes det er gøy å regne på stemmer og antall mandater, forteller Myklebust med et smil.

– Skal partiet ditt holde en valgvake?

– Jeg skal følge med fra rådhuset først. Jeg må være der fram til vi har fått talt opp alle stemmene lokalt, også får jeg se hva jeg gjøre etter det, forteller ordføreren.

Olav Myklebust har ikke bare tatt turen til Gursken oppvekstsenter, men skal innom de fem valglokalene som Sande kommune har tilgjengelig på valgdagen.

– Når jeg sitter på det overordnede ansvaret er det litt greit å reise rundt og besøke valglokalene for å se at alt går greit. Også får jeg møte mange blide velgere, og det er alltid hyggelig, avslutter ordføreren.

Valgvake som i gamle dager

To av dem mange som jobber med å ta imot stemmer på årets valgdag er Veronica Longva og Brit Gurskevik. De sitter bak valgurnen og sørger for at alle de resterende stemmene blir registret korrekt.

– Foreløpig har det vært stille og rolig her, med et jevnt sig. Vi forventer en høy deltagelse så det blir nok mer i løpet av dagen, sier Brit Gurskevik.

– Har dere stemt selv enda?

– Jeg har vært og stemt, sier Brit.

– Jeg har ikke vært enda, men skal stemme i løpet av dagen, sier Veronica Longva.

Valglokalet på Gursken er åpent til 19.00 og damene sier seg enig i at det er viktig at alle kommer og stemmer i dag. De tror det blir en spennende kveld og kommer til å følge valget utover kvelden.

– Jeg kommer til å følge valget i kveld. Det blir kanskje en valgvake hjemme slik som i gamle dager, forteller Brit.

SPENNENDE VALG: Victoria Longva og Brit Gurskevik tror det blir et spennende valg.
Powered by Labrador CMS